Ostali sportovi

NHL: Prvaci savladali "senatore"

Tomislav Pacak • srijeda, 07.03.2001.

U susretu koji mnogi vide kao moguce buduce finale istocne konferencije, aktualni prvaci su na domacem ledu bili uspjesniji od trenutnih lidera istoka, Senatora iz Ottawe. Pobjednicki pogodak je u produzetku zabio Elias (proslotjedni igrac tjedan u NHL), dok su dobru utakmicu odigrali Jason Arnott i Brylin sa po golom i asistom. Kod Ottawe je najbolji bio Shawn McEachern s jedina dva gola Ottawe, kod koje je ovaj put izostao ucinak inace super produktivnih Bonka, Yashina i Hosse. Igra Devilsa je napredovala nekoliko stupnjeva od povratka Arnotta, Gomeza i Sykore u momcad (pet pobjeda zaredom), sto zasigurno veseli navijace New Jerseya, ali plasi ostale momcadi u NHL.

Washigton je lagano dosklizao do pobjede u New Yorku protiv Islandersa, najvise zasluga za 5-1 pobjedu pripada kapetanu momcadi Adamu Oatesu koji je zabio gol i tri puta asistirao suigracima. Peter Bondra je dodao novi gol u svom lovu na Pavela Burea za naslov prvog strijelca lige, dok su Capitalsi ovom pobjedom produzili niz od 19 utakmica bez poraza protiv Islandersa.

Prva momcad lige je, uz male probleme, osvojila nove bodove u Atlanti, gdje su naisli na neocekivano jak otpor Trashersa. Svedjanin Peter Forsberg je imao tri asista za Avelanche, dok je Finac Ville Nieminen zabio dva gola nadoknadivsi neraspolozenost ostalih zvijezda Avsa-Sakica, Tanguaya, Hejduka i ostalih. Sharksi su dan nakon potpisivanja Temuua Selannea saznali da ce njihovo novo desno krilo morat na malu operaciju koljena, pa ce propustiti dva tjedna. Takvi Sharksi su imali prilicno los dan izgubivsi od Tampe sa 2-1, uz podatak da su pucali na vrata Lightninga samo 18 puta. Selanne ce zaista dobro doci takvom napadu.

St. Louis je nastavio svoj put po trnju, do pobjede nisu uspjeli doci ni u Minnesoti, remiziravsi 3-3 sa Wildom. Walz je zabio gol i asistirao kod ostala dva za Minnesotu, a vratar Fernandez je obranio 32 udarca Bluesu. Mozda najvazniju pobjedu sezone zabiljezili su Phoenix Coyotes, iz nekoliko razloga: prekinuli su niz od pet utakmica bez pobjede, pobjedili su izravnog konkurenta za playoff, i vratili su samopouzdanje koje im nije bilo na vrhuncu proslih par susreta. Najbolji Kojoti su bili Doan s dva gola, Roenick s golom i dva asista i Keith Tkachuk s dvije asistencije, za ukupnu pobjedu 5-1. Momcad Nashvillea ce ovu sezonu, bez obzira hoce li se uspjeti "dokopati" playoffa ili ne, ocjenit kao super uspjesnu, jer vec sada imaju samo jednu pobjedu manje nego u prosle dvije sezone zajedno.

Rezultati: Buffalo at Boston 3-1; Ottawa at New Jersey 2-3 (pr.); Washington at NY Islanders 5-1; Colorado at Atlanta 4-2; San Jose at Tampa Bay 1-2; St. Louis at Minnesota 3-3; Toronto at Calgary 3-1; Nashville at Phoenix 1-5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!