Ostali sportovi

NHL: Porazi Avsa, Red Wingsa i Bluesa

Tomislav Pacak • nedjelja, 04.03.2001.

Sjajnom nizu Detroit Red Wingsa od 12 utakmica bez poraza došao je kraj u Staples Centru, gdje su domaći LA Kingsi svladali drugu momčad lige sa uvjerljivih 6-3. LA je također momčad u formi, nanizali su nekoliko dobrih pobjeda nakon što su mijenjali bivšeg kapetana Roba Blakea u Colorado za Deadmarsha i Millera te se tako primakli na samo par bodova do Edmontona i toliko željenog osmog mjesta koje vodi u doigravanje.

Luc Robitallie je zabio dva gola i jednom dodao, Stumpel zabio jedan i dodao tri puta, tome treba dodati i prvijenac Deadmarsha za LA. Kod Red Wingsa najbolji je bio Šveđanin Holstrom zabivši dva pogotka te asistiravši za treći. Momčad St. Louisa je u psihološkoj krizi nakon što se saznalo da najbolji igrač i kapetan momčadi Chris Pronger neće više nastupati u regularnoj sezoni zbog ozljede, vjerojatno ni u playoffu. Uz Prongera, ozljeđeni su i Demitra, Macinnis te još neki prvotimci, te je takva "osakaćena" momčad Bluesa otputovala u Calgary, odakle su otišli s bolnim porazom u produžetku. Steve Young je nosio momčad iz St. Louisa sa dva gola, no Marc Savard je svojim pogotkom u produžetku za Flames zadao novi udarac Bluesu.

Ni vodeća momčad lige, Colorado Avelanche, nije bila bolje sreće u subotu: Avsi su prekinuli niz od četiri pobjede porazom protiv čvrstog Buffala. Stu Barnes je zabio pobjednički pogodak za Sabrese u produžetku, za koje nije nastupio Dominik Hasek, no sjajno ga je nadomjestio Biron, izludivši inače odlični napad Colorada. Rob Blake je imao dva asista, za Sakica odnosno Forsberga koja su vratila Colorado u igru u drugoj trećini, u kojoj su natpucali Sabrese 19-3.


Alexei Yashin slavi pobjednički pogodak u "Bitci za Ontario"

Za razliku od najboljih momčadi zapada, vodeća momčad istoka je svoj produžetak uspješno privela kraju: Ottawa Senatorsi su golom Alexeja Yashina svladali Toronto Maple Leafsi u "Bitci za Ontario". To je osma pobjeda Ottawe u zadnjih 10 susreta protiv Leafsa u ovom velikom kanadskom derbiju, 4-0 ove sezone. Philadelphia je neočekivano doživjela drugi poraz u tjedan dana protiv Canadiensa, koji su malo prekasno počeli igrati najbolji hokej u sezoni. Theodore je obranio 33 udarca, dok je branič Patrick Traverse zabio gol i jednom asistirao. Interesantno, Montreal ima sjajan učinak kada zabiju prvi gol: 17 pobjeda, poraz i tri remija, ovoga puta prednost prvog gola donio im je kapetan Saku Koivu, koji je većinu sezone prosjedio ozlijeđen, kao uostalom i većina igrača Canadiensa.

U derbiju istoka, Washington je u super utakmici bio bolji od Pittsburgha sa 4-3. Za Penguinse nije nastupio Mario Lemieux zbog bolova u ledjima, to mu je prva utakmica koju je propustio od svog povratka. Po dva gola za Capitalse zabili su Halpern i Zednik, no zvijezda večeri je na kraju bio vratar Kolzig, laskavu titulu je zasluzio zbog briljantne obrane 25 sekundi prije kraja kada je sjajnom reakcijom skinuo udarac Martinu Straki, koji se zajedno sa suigračima već poveselio da je zabio izjednačujući pogodak. "Bio je to potez iz očaja. Vježbaš takve stvari na treninzima, i inače nikad ne uspijevaju", objašnjavao je poslije utakmice Kolzig. Kod Pittsburgha treba istaknuti Jaromira Jagra koji je s golom i dva asista prestigao Joe Sakica na listi najboljih strijelaca, te Langa koji je zabio dva gola.

Rezultati: Ottawa at Toronto 3-2 (pr.); San Jose at Boston 2-3; Philadelphia at Montreal 1-3; Tampa Bay at NY Islanders 6-0; Pittsburgh at Washington 3-4; Florida at Atlanta 2-2; Buffalo at Colorado 3-2 (pr.); St. Louis at Calgary 2-3 (pr.); Detroit at LA Kings 3-6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!