Nogomet

Soldo bio u igri za Poloniju

Ante Zovko • petak, 07.01.2011.
Soldo bio u igri za Poloniju
Foto: Sandro Donda

Predsjednik varšavske Polonije otkrio je u intervjuu kako je 14. trener u njegovu mandatu mogao postati i hrvatski stručnjak Zvonimir Soldo.

Zvonimir Soldo nakon jesenskog angažmana u Kölnu mogao je u novoj godini naći novi posao. Nudio mu ga je predsjednik Polonije iz Varšave Jozef Wojciechowski, ali se na putu našao - Köln.

Umjesto njega ustoličen je Nizozemac Theo Bos. "Moram priznati da sam bio i u pregovorima sa Zvonimirom Soldom, hrvatskim trenerom koji je vodio Köln. Izbor je bio težak, možda je on čak i bio prevagnuo, ali ga do lipnja još plaća Köln pa nije htio doći u Poloniju prije tog roka", otkrio je Wojciechowski u razgovoru za poljski portal Sport.pl.

Bos je potpisao na dvije i pol godine, ali predsjednik, brz na "okidaču", u ugovor mu je stavio klauzulu o mogućem raskidu ugovora za šest mjeseci. Wojciechowski, koji je klub preuzeo 2006., u svojem je mandatu već smijenio 13 trenera. Bos će biti treći u ovoj sezoni.

Polonia se nalazi na posljednjoj, osmoj poziciji u poljskoj ligi. Nakon 15 kola ima 20 bodova, dva manje od sedmog Gornika. Vodeća Jagiellonia Bialystok ima 30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.01.2011. u 16:37
    Nakon Kolna, Soldin najveći potencijalni domet i bit će posljednjeplasirana momčad poljske lige. Ako bude imao sreće.
    Obrisan korisnik