Košarka

Kemzura: "Nema lakih utakmica"

Lovro Štrbinić • utorak, 07.09.2010.
Kemzura: "Nema lakih utakmica"
Foto: EPA

Litva je danas uz manje poteškoće svladala reprezentaciju Kine i tako izborila mjesto u četvrtfinalu SP-a u Turskoj. Litavci nikako nisu uspijevali u potpunosti prelomiti utakmicu, ali isto tako nisu Kinezima dopustili da dođu u šansu za rezultatski preokret...

Nakon pobjede svoje reprezentacije ovako se o utakmici izjasnio izbornik Litve Kestutis Kemzura: "U ovoj fazi natjecanja nema laganih utakmica. Nije važan rezultat ni rezultatska razlika. Kina je odigrala izvrsno i zaista su nam otežali posao."

Osim na igru svojih protivnika, Kemzura se osvrnuo i na igru svojih izabranika: "Mislim da su neki od naših igrača osjećali pritisak jer im je ovo prvi put da igraju na ovoj razini. Naš vođa Linas Kleiza odigrao je veliku utakmicu i ima velike zasluge za našu pobjedu."

Vezane vijesti

"Mislim da su moji momci odigrali srčano i držali se zacrtanog plana, no jednostavno su bili istrošeni. Ovo je veliki uspjeh za našu košarkašku momčad i ponosan sam na njih", izjavio je s druge strane izbornik kineske reprezentacije Bob Donewald i tako još jednom potvrdio da je sam prolazak skupine za košarkašku reprezentaciju Kine bio veliki uspjeh na ovom prvenstvu.

SP 2010, završnica

osmina finala

Srbija73:72Hrvatska
Španjolska80:72Grčka
Slovenija87:58Australija
Turska95:77Francuska
SAD121:66Angola
Rusija78:56Novi Zeland
Litva78:67Kina
Argentina93:89Brazil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!