Nogomet

Ibričić: "Želim u Hajduku završiti karijeru"

Bernard Jurišić • subota, 21.08.2010.
Ibričić: "Želim u Hajduku završiti karijeru"
Foto: Duje Bonačić

Split je zahtjevna sredina. Mnogi velikani nisu uspijevali pronaći put do srca Splićana koji priznaju samo najbolje, a čestitaju samo na prvom mjestu. Senijad Ibričić u dvije je godine postao junak navijača Hajduka, a to automatski znači i - kralj Splita i Dalmacije...

Senijad Ibričić je na krovu svijeta. Dobro, ako ćemo malo pretjerivati i karikirati, ali da 25-godišnji reprezentativac BiH živi najljepše dane svog života priznao je i sam. Hajduk je na prvom mjestu, na pragu ulaska u Europsku ligu, a njega samo dani dijele od trenutka kad će po prvi put postati otac.

"Živim najbolje dane u životu. Ovo što se događa u Hajduku dodatno je uljepšao moj privatni život i činjenica da supruga i ja čekamo naše prvo dijete. Presretan sam s ovim što se dogodilo u četvrtak i što se događa na početku ove sezone, ispunjen sam do kraja."

Vezane vijesti

"Ibro" ne dvoji što su ključni razlozi Hajdukovog preporoda na otvaranju nove sezone.

Stiže nova kazna

U Hajduk će zacijelo stići nova kazna glede organizacijskih propusta u utakmici protiv Uniree. Uefin povjerenik za sigurnost zabilježio je 56 upaljenih baklji, od kojih je jedna ubačena u teren, a primjedbe ima i na prekrcanost tribina i lošu prohodnost evakuacijskih izlaza tijekom utakmice.

Što se ubačene baklje u teren tiče, zanimljivo je istaknuti da je i ovog puta idiot koji je zavitlao baklju prema travnjaku bio žestoko izviždan, a samo ga je nekoliko prisebnih "susjeda" obranilo od fizičkog linča koji mu je prijetio od strane ostalih navijača na sjevernoj tribini.

"I klub i grad su živnuli, sve je ljepše kad Hajduk pobjeđuje. Mislim da je sve počelo od prošle polusezone i osvojenog Kupa, a uprava na čelu s predsjednikom napravila je odličan posao ovog ljeta. Nisu prodali ni jednog važnijeg igrača, zadržali smo kostur momčadi i to je po meni najveći razlog ovakvih rezultata. Imamo i odličnog trenera koji je u godinu dana s nama napravio velike stvari i mislim da sad konačno imamo sve preduvjete da bi Hajduk u narednom periodu mogao biti pravi."

Biti najbolji igrač Hajduka velika je čast i odgovornost, no biti najdraži igrač ogromnoj većini navijača "bilih" posebno je priznanje.

"Nogomet se igra da daješ sve od sebe i pokušaš biti najbolji. Biti u ovakvom gradu i ovako velikom klubu najbolji igrač je za mene velika čast i veliko priznanje. Uvijek sam davao sve od sebe i očito se to na kraju i vrati."

Kakav je osjećaj biti Senijad Ibričić u Hajduku i Splitu?

"Više to ni ne mogu opisati, što god da kažem bit će suvišno. Ovo što sam u dvije godine u Splitu doživio i još uvijek doživljavam, mislim da se to ne može doživjeti nigdje. Kad ti pun Poljud skandira možeš samo biti ponosan na to i ja se zahvaljujem svima koji me podržavaju. Mogu im samo poručiti da ću i dalje davati sve od sebe i igrati najbolje što mogu. Nevjerojatno je koliko su ljudi ovdje vezani za Hajduk, čuo sam priče o tome, ali tek sad vidim što to zapravo znači. Čuo sam da je Split izbirljiv grad i da ne prihvaća svakoga, zato sam posebno ponosan."

Hajdukova "desetka" nije jedan od onih igrača koji jednom nogom igraju, a drugu čuvaju za inozemstvo. To je i jedan od ključnih razloga zašto navijači skandiraju njegovo ime i zašto ga toliko cijene.

"Svi planovi i moji i moje obitelji vezani su uz Split i ovdje želim živjeti i po završetku karijere. A ako mi se pruži prilika i završiti karijeru u Hajduku - ja nemam ništa protiv".

Razni su igrači dobivali nagrade i čestitke Hajdukovih navijača, ali malo je njih svoju odanost Hajduku pokazalo u trenutku kad je stigla prva inozemna ponuda. Da Ibričićev stav nije samo deklarativan, dokazuje njegov prijedlog upravi Hajduka.

"Klubovi me zovu, stalno stižu neke ponude, ali mi je glupo o tome uopće i pričati sad kad smo pred vratima Europske lige. Moj se stav zna već dvije godine i uvijek ga ponavljam. Našao sam se s predsjednikom nakon Uniree i rekao mu da bih već sad volio potpisati još jedan četverogodišnji ugovor nakon što mi istekne ovaj i ostao u Hajduku narednih osam godina. Ako Hajduk prihvati ono što sam tražio, a to nije ništa posebno, nemam ništa protiv da zaključim karijeru u Splitu."

O Zadru

"Uvijek su utakmice nakon Europe opasne jer igrači se istroše tijekom tjedna i daju više od svog maksimuma. Mi smo sad u zamahu, na prvom smo mjestu i tu namjeravamo ostati. Zadar ćemo shvatiti maksimalno ozbiljno i vjerujem da ćemo ubilježiti tri nova boda."

Jasno je što motivira "Ibru" na ostanak u Hajduku, u situaciji kad većina igrača iz HNL-a sanja inozemni transfer.

"Hajduk sigurno ima veliku budućnost, 80% igrača su mladi igrači iz Splita i Dalmacije, iz Hajdukove škole. Realno gledajući Hajduk ima šansu biti ono što je bio Dinamo u proteklih 4-5 godina i ja bih želio biti dio toga."

Europska liga je pred vratima Hajduka, jesen u Europi donijela bi odličnu atmosferu, pun Poljud i puno lijepih trenutaka za Hajdukovu obitelj. Ibričić još ne želi razmišljati o potencijalnim protivnicima u skupini dok se ne odradi uzvrat protiv Uniree.

"Ne želim još razmišljati o protivnicima u skupini, moramo najprije završiti posao u Bukureštu. Najvažnije od svega je to što možemo imati šest velikih europskih utakmica, a to je ono za što mi igrači živimo i što ovaj klub i grad zaslužuju."

Senijad Ibričić svojim je igrama, ali i odnosom prema Hajdukovom dresu brzo postao "zaštitni znak" kakvog klub nije imao duže vrijeme. Igrač koji toliko daje na terenu, igrač koji je nosio Hajduk u minule dvije sezone i zaradio dvostruki naslov najkorisnijeg igrača HNL-a u izboru Sportnet Managera, pred vratima je ulaska među Hajdukove legende. Na tom putu nedostaju mu još samo trofeji i dobre europske predstave, a s Ibrom na čelu Hajduk je ove sezone na dobrom putu da ostvari oba cilja.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.08.2010. u 03:59
    Ma i da ode na polusezoni,napravija je već više nego svi igrači izuzev možda Računice i Pletikose u zadnjih 10 godina.Ja bi,da mogu,mu kupija vilu na Braču ili na Šolti.I još je dokaza ljudskost i plemenitost kad je dotrča do onog navijača,stopostotnog invalida,i upozna ga,a,nije pisalo u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2010. u 01:47
    Istina,slažem se!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2010. u 18:35
    a kom on mulja, kao čast mu je igrat u 1.hnl..čim dođe prva prava ponuda, otići će....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2010. u 04:42
    Slijedom logike MrPCa Eduardo je otišao rađe biti zadnji u gradu nego prvi na selu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2010. u 23:52
    Ibro je očito bio pijan kad je to izjavio.. Ne vrijeđam ga ali upravo je ispao smiješan... Mlad si čovječe,super igraš,jebate tko te nebi želio!!! Ponuda će biti za njega vjerujte mi... Završit će u Italiji ziher!
    Obrisan korisnik