Nogomet

Jelavić sredio transfer

Antonija Pavlić • subota, 21.08.2010.
Jelavić sredio transfer
Foto: Davor Sajko

Saga oko prelaska Nikice Jelavića u Glasgow Rangers konačno je okončana. Škotski je klub, nakon medicinskih pregleda, s 24-godišnjim napadačem potpisao četverogodišnji ugovor, a iznos se odštete u funtama zaustavio na četiri mlijuna.

Jelavićev donedavni klub, bečki Rapid, dugo je odugovlačio njegov praktički dogovoren transfer želeći ga iskoristiti u posljednjem pretkolu Europske lige protiv Aston Ville. No, Nikica je svoje nezadovoljstvo tim nesportskim potezom, koji bi mu ujedno onemogućio nastupanje u Europi s novim klubom, pokazao odbivši istrčati na teren i slijedom toga zaradivši - suspenziju.

"Posljednjih sam dana nekoliko puta prodan. Teško mi se tako usredotočiti na utakmice, u glavi mi je kaos", kazao je tada hrvatski napadač. Predsjednik bečkog kluba Rudolf Edlinger na sve je odgovorio patetično, optužbama za nelojalnost: "Šokiran sam, ovo nismo očekivali. Klub smo koji izaziva strast i osjećaje te je takav njegov potez pogrešan. Posred lica je udario i navijače i suigrače i Upravu."

Sve je to na koncu ipak rezultiralo njegovim puštanjem iz "austrijskih uzda", a za novi će klub, nada se menadžer Walter Smith, moći nastupiti već ovoga vikenda, premda mu nogometni savez još uvijek nije potvrdio radnu dozvolu.

U prvom obraćanju medijima nakon potpisa, Nikica je rekao: "Želim reprizirati uspjehe koje je s ovim klubom postigao Dado Pršo. Pričao sam s njim kada su me kontaktirali i on me uvjerio da je nevjerojatna mogućnost otići u Glasgow. Drago mi je da je čitava ova saga sa mnom, Rapidom i Rangersom gotova", odahnuo je.

Mnogo se toga dogodilo u proteklih nekoliko mjeseci, no sada kada je sve dogovoreno - o transferu i svim peripetijama više ne želi razmišljati. "Samo se želim koncentrirati na svoju budućnost u Glasgowu."

O suspenziji u Rapidu pak kaže: "Rapid je i u javnost i meni u lice iznio neke stvari koje nisu bile točne, no o tome zaista ne želim razgovarati. Sve je to sada iza mene. Bio sam pod prevelikim stresom, no sada se konačno mogu potpuno posvetiti Rangersima. Želim osvajati trofeje, dobro igrati u Ligi prvaka i postići mnogo golova."

No, za to će ipak morati malo pričekati jer još uvijek nije "blagoslovljen" dozvolu za rad na Otoku. "Nadam se da ću i radnu dozvolo dobiti uskoro jer ne mogu dočekati istrčavanje na teren", kazao je te se prisjetio prvog upoznavanja sa škotskim navijačkim pukom. "Prošle sam sezone triput poentirao Celticu, ali tada nisam imao pojma da ću doći u Škotsku. Bio je to odličan osjećaj. Svjestan sam rivalstva te dvije momčadi, a i znam da je po broju titula Rangers uspješniji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.08.2010. u 22:54
    super
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2010. u 12:26
    Ne sviđa mi se baš da ide u Škotsku ligu,Austrijska je već kvalitativno nadjačala,ali ako će bit zadovoljan plaćom i životom tamo,te ako će igrat LP to je onda dobra stvar.Najbitnije da nam Nikica ostane u formi za kvalifikacije,i da trpa Grke i Latvijce.
    Obrisan korisnik
  • beaver21.08.2010. u 09:42
    koja sapunica ali dobro da je gotova pa se moze usrediticiti na igranje
    beaver
  • Obrisan korisnik21.08.2010. u 08:44
    odlična stvar za jelavića..škotska liga nije pretjerano zahtjevna..igrat će konstantno ligu prvaka..pravi iskorak u karijeri :)
    Obrisan korisnik