Zimski sportovi

Proljeće u Slovačkoj

Ana Legradi • petak, 20.08.2010.
Proljeće u Slovačkoj

Ljubitelje hokeja na ledu za samo 251 dan očekuje prava euforija u Slovačkoj. Svjetsko prvenstvo je ove godine ostalo bez nekolicine ponajboljih igrača, a razlozi su prije svega bili naporna sezona u klubovima i nastupi na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru. Sljedeće godine momčadi elitne divizije ugošćuju Bratislava i Košice...

Ovih je dana Međunarodna hokejska organizacija (IIHF) objavila raspored 75. Svjetskog prvenstva 2011. godine. Natjecanje počinje 29. travnja te će se odigrati ukupno 56 utakmica. 16 momčadi je raspoređeno po četiri skupine, a finale će se održati 15. svibnja u Bratislavi.

U Bratislavi će turnir, kao predstavnici skupine A, otvoriti ovogodišnji domaćin Njemačka, protiv ovogodišnje drugoplasirane momčadi Rusije. Isti će dan u skupini A domaćin, Slovačka, zaigrati protiv povratnika u elitnu diviziju, momčadi Slovenije.

Košice će ugostiti otvaranje igre u skupini B, Švicarska će ukrstiti palice s Francuskom, dok će Bjelorusija odmjeriti snage s olimpijskim pobjednikom Kanadom.

Drugog dana će se u Košicama odigrati prve utakmice skupine C. SAD će pokušati pomrsiti račune Austriji, a Norveška i ovogodišnja brončana Švedska zaključit će borbu u skupini C.

Bratislava će drugog dana ugostiti momčadi skupine D. "Suomi" će zaigrati protiv Danske, a aktualni pobjednik Češka protiv Latvije.

Slovačka je 21. zemlja domaćin SP-a u hokeju na ledu. Bratislava je već bila domaćin svjetskom prvenstvu 1959. i 1992. godine, ali kao dio bivše Čehoslovačke. U Košicama je za potrebe SP-a obnovljena Arena Ladislav Trojak i prilagođena suvremenim potrebama.

Zamjenik glavnog tajnika IIHF-a Hannes Ederer prilikom prošlotjednog posjeta Košicama nije krio oduševljenje: "Novi elementi pružaju areni specifičnu atmosferu". Navijači iz cijelog svijeta zasigurno će uživati u novom video zaslonu zajedno s informacijskim trakama s istočne i zapadne strane arene i obnovljenom zvučnom sustavu.

Za potrebe prvenstva 29. travnja 2009. godine krenula je rekonstrukcija zimskog stadiona Ondrej Nepala u Bratislavi. Kraj radova je najavljen za sljedeći tjedan. Organizatori proaju karata najavljuju već početkom rujna ove godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!