Košarka

Bolje izdanje Hrvatske

Branimir Korać • petak, 13.08.2010.
Bolje izdanje Hrvatske
Foto: EPA

Hrvatska je u obranu naslova pobjednika Superkupa u Bambergu krenula dobrom predstavom i pobjedom protiv domaćina Njemačke 79:67. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, no u posljednjim minutama domaćini su uspjeli smanjiti zaostatak...

Nakon neuvjerljivih izdanja na turniru na Cipru, Hrvatska je u Bamberg doputovala ne samo sa željom popravljanja dojma i uigravanja linija već i ostvarivanja rezultata. Već prvi dvoboj protiv domaćina Njemačke pokazao je napredak i naša reprezentacija je uz dobru igru upisala pobjedu 79:67.

Bamberg je sretno mjesto za Hrvatsku, prošle godine uoči Eurobasketa u Poljskoj također je naša reprezentacija nastupala na ovom turniru i uzela je prvo mjesto. Ovogodišnje izdanje Superkupa otvoreno je na dobar način i Hrvatska će protiv Turske i Litve tražiti ponavljanje prošlogodišnjeg rezultata.

U dvoboju protiv Nijemaca problema je bilo samo u početnoj fazi susreta. Nije Hrvatska igrala toliko loše u tom razdoblju, koliko ju jednostavno nije služio šut i Njemačka je nakon trice Schaffartzika u sedmoj minuti došla do po nas ružnih 23:8.

Seriju hrvatskih promašaja prekinuo je Tomić i do kraja prve četvrtine serijom ukupno 8:0 Hrvatska je smanjila na 23:16.

U istom ritmu nastavilo se i u drugoj dionici, protok lopte u napadu naše reprezentacije bio je vrlo dobar, obrana je funkcionirala gotovo savršeno i serija se nastavila. Trice Popovića i Ukića odvele su Hrvatsku na 26:23 što je značilo da je naša reprezentacija Njemačkoj složila seriju od velikih 18:0.

Tu je posve preuzeta kontrola nad utakmicom, Njemačka je još do poluvremena držala priključak, a onda je počela padati.

Od samog početka drugog dijela prvenstveno zahvaljujući Popoviću Hrvatska je bila na granici dvoznamenkastog vodstva, a nakon što je i ta granica probijena, naša reprezentacija bježi na ogromnih 69:50, ima i 20 poena razlike te ulazi u mirnu završnicu.

U samom finišu susreta Njemačka je zahvaljujući Hamannu, svom najboljem igraču, uspjela smanjiti zaostatak, ali ne i spustiti se ispod konačnih 79:67.

U našim redovima najistaknutiji su bili Marko Popović s 20 poena te Roko Ukić i Ante Tomić s po 14 poena, ali i vrlo kvalitetnom igrom. U njemačkom sastavu Tim Ohlbrecht je ubacio 13 poena.

Superkup Bamberg:
Njemačka - Hrvatska 67:79.

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.08.2010. u 16:35
    "Stvarno ne znam u čem je problem jer po igračima smo sigurno među 3-4 najbolje ekipe u Europi." Ja sam se samo nadovezao na tvoju recenicu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2010. u 14:09
    Lako je sad govorit kad su kompletne,Tko je kriv tim repkama što im igrači ne igraju za njih.Uzmi npr.Njemačku,S Nowitzkim mogu svašta a bez njega su nula.Ja sam govori o sastavima koji idu na SP.A od tih reprez.od nas su bolje samo Španjolska,Grčka i Srbija,s ostalima smo tu negdje.Podsjećam te da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2010. u 13:40
    Ovo sto si napisao da ste među 3-4 reprezentacije u Europi je cista glupost bez uvrede. Takvi komentari vam uopce ne trebaju jer dodatno vrsite pritisak na svoje reprezentativce nerealinim zahtjevima i izjavama. Među prvih 5, kad su kompletne, mozemo svrstat: Spanjolsku, Srbiju, Grcku, Litvu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2010. u 12:34
    Naša repka prije svakog prvenstva ima velika očekivanja,ali jednostavno nemaju kontinuitet u igri.Jednu tekmu odigraju super pa 2 loše.Stvarno ne znam u čem je problem jer po igračima smo sigurno među 3-4 najbolje ekipe u Europi,Nadam se da će se otvorit u Turskoj al nekako mi Joke Vranković ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2010. u 00:35
    ou jes
    Obrisan korisnik