Košarka

Kadeti u polufinalu Europskog prvenstva

Branimir Korać • petak, 13.08.2010.
Kadeti u polufinalu Europskog prvenstva
Foto: Nikola Movrić

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina plasirala se u polufinale Europskog prvenstva koje se igra u Crnoj Gori. U četvrtfinalu je naša reprezentacija svladala vršnjake iz Rusije 81:65...

HRVATSKA - RUSIJA 81:65 (15:16, 32:36, 54:50)

Hrvatska: Mislav Brzoja 5 (7 skokova), Martin Junaković 18 (4 asistencije), Karlo Lebo 8 (8 skokova), Ivan Jukić, Dino Šamanić, Dario Šarić 34 (9 skokova), Dominik Mavra 0, Antonio Črnjević, Tomislav Radoš, Nikola Urli 2, Daniel Zovko, Filip Bundović 14 (5 skokova)

Rusija: Vasilij Martinov 14, Mihail Kulagin 11, Serdar Anaev 0, Oleg Alferov 13, Georgi Egorov 3, Pavel Sizov 11, Jurij Peršin 0, Stanislav Ilnickij 6 (10 skokova), Dmitrij Guzikov 7 (5 skokova), Viktor Kašin 0 (4 skoka), Igor Kanigin, Rostislav Karenin 0.

Još jedna dominantna predstava vjerojatnog MVP-a ovog prvenstva Darija Šarića odvela je Hrvatsku u polufinale Europskog prvenstva za kadete. U četvrtfinalnom dvoboju s Rusima našim je igračima trebalo nešto više vremena za zagrijavanje, ali kada su se razigrali, Rusiji nije bilo spasa.

Zanimljivo Hrvatska je odigrala utakmicu praktički s "pet i pol" igrača, naša petorka ima najveću minutažu na cijelom prvenstvu, ali unatoč tome Hrvatska je još jednom u nastavku susreta igrala bolje nego na početku i pokazala kako je vrlo dobro pripremljena.

Početak utakmice s Rusima bio je odličan, vrlo brzo je naša reprezentacija pobjegla na 11:2, ali nije dugo trajalo to visoko vodstvo, Rusi su preokrenuli rezultat i preuzeli vodstvo.

Do poluvremena to i nije izgledalo baš najbolje, Rusija je kontrolirala rezultat, naš najbolji igrač Šarić je puno toga promašivao i na odmoru je Hrvatska gubila 36:32.

No onda se sve okrenulo. Nakon što su Rusi tricom Sizova u 25. minuti otišli na najviših 47:38, Hrvatska je proigrala, kreirala seriju 13:0 te preuzela kontrolu nad utakmicom.

Vrlo brzo će se to razdoblje pokazati ključnim jer naša reprezentacija na krilima tog preokreta igra do kraja susreta jako dobro, konstantno podiže prednost i slavi s visokih 81:65.

Dario Šarić je na poluvremenu imao na kontru devet poena, ali uz prilično nizak postotak šuta, a onda je u drugom poluvremenu eksplodirao i susret završio s 34 poena i devet skokova. "Dario je ovdje najbolji igrač, on igra na svih pet pozicija i danas je pokazao koliko je odličan", komplimentirao mu je nakon susreta izbornik Brajković. Slijedio ga je Martin Junaković s 18 poena. Kod Rusije Vasilij Martinov je ubacio 14 poena, a Oleg Alferov je dodao 13 poena.

U borbi za finale Hrvatska će igrati protiv boljeg iz susreta Francuske i Španjolske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.08.2010. u 12:29
    Šarić je strašan igrač,uvjerljivo najbolji Europljanin u toj generaciji trenutno.Ne treba zaboravit da mu je ovo drugo prvenstvo ove godine,igrao je i na prvenstvu do 18 god.Ali ako izdrži još ove 2 tekme,sigurno smo prvaci.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2010. u 08:41
    Ako ovaj Saric ne postane vrhunski igrac, onda nece nitko...
    Obrisan korisnik
  • kraljetina14.08.2010. u 00:16
    bravo za nase, od podmlatka se stvara seniorska momcad
    kraljetina