Tenis

Čilić bez šanse protiv Argentinca

Branimir Korać • nedjelja, 08.08.2010.
Čilić bez šanse protiv Argentinca
Foto: Bruno Karadža

Marin Čilić ostao je kratkih rukava u polufinalu Washingtona. Nije bilo nikakve šanse, David Nalbandian je odigrao odličan meč i posve nadigrao našeg igrača...

Kada David Nalbandian igra svoj najbolji tenis, na prste jedne ruke se mogu nabrojati igrači koji ga mogu svladati. Marin Čilić još uvijek nije među njima i trebat će pričekati još neko vrijeme da dostigne tu Nalbandianovu najvišu razinu.

Argentinac je u polufinalu Washingtona odigrao svoj najbolji meč na turniru, posve je nadigrao Marina i ipak zasluženo odlazi u finale. "Kada ste dugo van terena, nedostaje vam tenis i adrenalin mečeva. Uživam u svakom izlasku na teren, puno radim na fizičkom dijelu i osjećam da mogu još tri ili četiri godine igrati na ovoj razini", rekao je nakon meča Nalbandian.

Meč je bio prilično jednosmjeran. Na početku su Marin i Nalbandian razmijenili breakove nakon čega Čilić još dvaput do kraja seta gubi servis i Nalbandian s brzih 6:2 zaključuje prvi set.

Nije bilo nikakvih promjena u drugom setu. Odmah je Nalbandian napravio break, mala prilika se pojavila kod 4:2, ali Argentinac se spasio i odjurio u finale gdje će igrati protiv Marcosa Baghdatisa.

"Igrao sam odlično tijekom cijelog tjedna, danas sam posebno dobro vraćao servis i to mi je dalo veliko samopouzdanje. Pokušao sam napraviti što veći pritisak prema njemu i u tome sam uspio", dodao je Nalbandian.

Argentinac je tijekom susreta čak pet puta Marinu oduzimao servis i osvojio je čak 54 posto poena protiv servisa. S druge strane Marin je realizirao jednu od pet break prilika.

ATP Washington, polufinale:
David Nalbandian (Argentina, WC) - Marin Čilić (Hrvatska, 4) 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2010. u 00:10
    covjek sto voli imati puno gresaka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2010. u 12:13
    Marin igra jako dobro na američkoj turneji, pobjedio je odličnog Fisha (koji je osvojio turnir prošli tjedan na sličnoj podlozi) i Jebsarevića koji je izbacio Querreya, jednog od najboljih igrača na ovoj podlozi trenutno i također prošlotjednog osvajača turnira protiv Murreya. A Nalbandian je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • danchy08.08.2010. u 12:02
    nažalost očekivano, izgleda da se marin nikad neće izvuć iz prosječnosti rezultata i povremenih bljeskova koji ga drže na visokom mjestu na ATP-u
    danchy