Tenis

Potop Amerikanaca u Washingtonu

Vedran Babić • petak, 06.08.2010.
Potop Amerikanaca u Washingtonu
Foto: Davor Sajko

Nakon što je Marin Čilić zaustavio Mardyja Fisha, i preostala tri Amerikanca u ždrijebu doživjela su poraze pa su tako SAD ostale bez predstavnika u četvrtfinalu Washingtona. Najveće iznenađenje je poraz Andyja Roddicka od Gillesa Simona, a nije se baš očekivao ni posrtaj Johna Isnera protiv Xaviera Malissea. Prvi nositelj Tomaš Berdych uspio se provući, a David Nalbandian je i dalje u "brutalnoj" formi.

Početak akcije četvrtog dana turnira u glavnom američkom gradu kasnio je nekoliko sati zbog kiše, a kada je konačno krenula, vidjeli smo nekoliko uzbudljivih mečeva. Jedan od takvih bio je onaj između prvog nositelja Tomaša Berdycha i "uzavrelog" Kazahstanca Andreja Golubeva.

Čeh se kao i u drugom kolu protiv Tursunova mučio, ali je sa 6:3, 5:7, 7:5 ipak priveo meč kraju iz drugog pokušaja nakon što nije uspio odservirati za meč kod 5:4 u trećem setu. U četvrtfinalu wimbledonski finalist igrat će protiv Xaviera Malissea koji je u tie breaku trećeg seta izbacio petog nositelja Johna Isnera.

Vezane vijesti

Tuzi domaćih navijača pridonio je i Gilles Simon, pobjednik nad trostrukim osvajačem turnira Andyjem Roddickom. Bila je to prilično blijeda partija devetog tenisača svijeta, kojemu ama baš ništa nije polazilo za rukom u porazu 6:3, 6:3 za samo 69 minuta igre.

Povratniku Simonu (33.) ova pobjeda bi mogla pomoći da vrati dio vjerojatno izgubljenog samopouzdanja uoči nastavka sezone. Svi znamo kako neugodan suparnik je bio svakome prije sezonu-dvije, kada je dosegao i renking karijere (6. mjesto), a na pravom je putu da ponovno dosegne takvu formu.

Njegov sljedeći protivnik je još jedan povratnik, David Nalbandian, koji je u svoja tri dosadašnja meča izgubio ukupno samo devet gemova! U prva dva je izgubio po četiri, a u trećem protiv Marca Chiudinellija samo jedan (6:1, 6:0). Nekoć treći tenisač svijeta, a danas tek 117., za nastup na turniru dobio je pozivnicu i na najbolji se način odužio za nju.

Treći nositelj Fernando Verdasco u dva seta je izbacio i posljednjeg američkog predstavnika Ryana Sweetinga i za polufinale će se boriti sa simpatičnim Cipraninom Marcosom Baghdatisom, koji je u tri seta bio bolji od Ukrajinca Ilije Marčenka.

ATP Washington, 1.165.500 $, osmina finala:
Berdych (Češka, 1) - Golubev (Kazahstan, 16) 6:3, 5:7, 7:5
Malisse (Belgija) - Isner (SAD, 5) 6:4, 3:6, 7:6 (5)
Verdasco (Španjolska, 3, WC) - Sweeting (SAD, Q) 6:4, 7:5
Baghdatis (Cipar, 8) - Marčenko (Ukrajina) 6:3, 6:7 (5), 6:3
Tipsarević (Srbija) - Falla (Kolumbija) 6:3, 6:4
Nalbandian (Argentina, WC) - Chiudinelli (Švicarska) 6:1, 6:0
Simon (Francuska, 13) - Roddick (SAD, 2) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!