Rukomet

Mesarov: "Mislim da imamo ekipu za ostanak"

Mislav Sajko • utorak, 03.08.2010.
Mesarov: "Mislim da imamo ekipu za ostanak"
Foto: Davor Sajko

Nakon fantastične sezone u kojoj su rukometaši RK Gorice osvojili naslov najboljeg u 1. HRL te izborili nastup u elitnom društvu odnosno Dukat premijer ligi, porazgovarali smo s trenerom kluba Tomislavom Mesarovim o sezoni koja je pred Goricom.

Gorica je uspjela ući u najviši rukometni rang, a kao i svima, u prvoj sezoni najveći cilj je ostanak u društvu najboljih: "Pošto smo novi prvoligaši i nismo se baš nešto pojačali, doveli smo tek dva igrača, Brozovića i Babića, a još su dva igrača na probi. To je Seleš Mujić i Konfekčić iz Bosne i Hercegovine. Što se tiče prvenstva cilj nam je ostanak, a ako nam se ukaže prilika za neko više mjesto, dakako da ćemo tu priliku pokušat iskoristit" , objašnjava trener.

Pripreme teku, prave prvoligaške, a zadovoljstvo trenera Mesarova je za sad veliko: "Tijekom priprema sam zadovoljan, prvi tjedan smo radili na poligonu na ŠRC Radnik, ovaj tjedan smo ušli u dvoranu te nam je ovo tek drugi trening. To je tek početak, sve štima, ima nešto malo ozljeda, istegnuća, ali je to klasični dio priprema i sve je to normalno. Pripreme ćemo gotovo u potpunosti odraditi u Velikoj Gorici te ćemo odigrati osam pripremnih susreta. Izdvojio bih odlazak u Bosnu i Hercegovinu, gdje ćemo igrati protiv Gradačca, Bosne iz Visokog i Željezničara, tri dana, od 20. kolovoza do 22. kolovoza."

Na sreću, ekipu nije napustio ni jedan član prošle sezone odlične postave, što je uz prinove i pojačanja još jedan razlog za zadovoljstvo trenera Mesarova: "Nitko nije otišao. Držim to da je naš najveći adut za narednu sezonu."

o kondicijskom treneru

Osim dobrih treninga Mesarov je izuzetno zadovoljan i s pomoći koju dobiva od kondicijskog trenera Damira Bošnjaka: "On je izvrstan trener, uz nas trenira i Atreltski klub Goricu. Bio je naš kondicijski trener i prošle sezone te je kod igrača, ali i kod struke, zavrijedio ugled. Ove godine nam vodi kondiciju i snagu, kao i prošle, te mi je jako puno pomogao u izgradnji ekipe."

Uz takvu momčad, treneru Mesarovu je ostanak u Premijer ligi sasvim realni cilj: "Mislim da imamo ekipu za ostanak u elitnom društvu hrvatskoga rukometa, to je definitivno. Uz ostanak mislim da ova ekipa može napravit koji korak više. Sve ovisi o nama, sezona je duga, velike su oscilacije u ostalim klubovima i inače tijekom prvenstva, pa za sad ne treba ništa prognozirati."

O svojim pak je budućim rivalima u Premijer ligi Mesarov kazao: "Zagreb je dakako van konkurencije, mislim potom da NEXE definitivno odskače, ali je daleko od Zagreba, no isto tako i od većine ostalih klubova u prvoj ligi. Ne znam koliko se tko pojačavao, ne pratim baš, ali znam da su prošle sezone dobri bili Siscia, Poreč, Buzet i PIPO, sadašnje Međimurje. Eto mislim da su oni svi podjednaki, ali kao što sam rekao nisam baš pratio to prvenstvo prošle sezone."

U 1. HRL su rukometaši Gorice imali solidnu potporu s tribina, a ove se sezone u premijer ligi nadaju još većoj posjeti: "Bilo je dosta navijača, napuni se dvorana, samo što je naš hendikep što nemamo teleskopske tribine, nego samo gornji, statični dio, koji je obično pun. Za pune tribine je najviše odgovoran naš sportski direktor koji radi plakate te ih lijepi po Gorici i on je taj koji se uvijek najviše potrudi ", nije Mesarov zaboravio spomenuti ni agilnog operativca kluba.

Prva utakmica sezone je 5. rujna, kad Gorica igra s Karlovcem u svojoj dvorani. Ljubitelji rukometa u Gorici, koji su i do sada gajili simpatije prema domaćem klubu, jedva čekaju sučev zvižduk.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!