Rukomet

Potop i protiv Slovenije

Mihaela Bradovski • nedjelja, 01.08.2010.
Potop i protiv Slovenije
Foto: Axel Heimken

Nakon treće utakmice skupine D, hrvatski rukometaši do 20 godina natjecanje na Europskom prvenstvu za svoju dob nastavit će u donjoj polovici, razigravanjem od 9. do 16. mjesta. Novi teški poraz doživjeli su od susjedne Slovenije koja u završnicu ulazi maksimalna. Susret je završio rezultatom 32:21...

HRVATSKA – SLOVENIJA 21:32 (9:18)

Bratislava, Sibamac arena, gledatelja 200
suci: Duarte Santos i Ricardo Fonseca (oba Portugal)

Hrvatska: Pivac 3 (3+0), Vukas 14 (14+0), Brozović 4, Sokolić 1, Matulić 2, Huđ 1, Markotić, Černeka 2, Kozina, Vuić 2, Šprem 4, Špelić 3, Slišković 2, Brdar
izbornik Vladimir Canjuga

Vezane vijesti

Slovenija: Taletovič, Lesjak, Cingešar 4, Mlakar 4, Marguc 6, Šoštarič 3, Gabej 2, Poklar 7, Smolnik, Žarabec 4, Poteko, Papež 1, Nosan 1, Jelovčan

sedmerci: Hrvatska 4(4), Sovenija 2(2)
isključenja: Hrvatska 10' (Huđ, Brozović, Sokolić, Markotić, Brdar); Slovenija 16' (Cingešar 2+2, Gaber 2+2, Nosan 2+2, Poklar, Jelovčan)

Mladi slovenski rukometaši briljiraju na Europskom prvenstvu. Nakon Švedske i Rumunjske uvjerljivo su svladali i Hrvatsku koja je s druge strane u samo dva dana upisala dva teška poraza. Jučer su od hrvatskih nada bolji bili vršnjaci iz Švedske (33:25), a novi je susret izborniku naše mlade vrste Vladimiru Canjugi donio još veće glavobolje.

Prvih 15 minuta utakmice gledao se obećavajuć rukomet, obje su momčadi bile ravnopravne, a do prve je prednosti od dva pogotka Slovenija stigla tri minute kasnije. Bila je to prijelomnica dvoboja; prednost je u korist Slovenaca nastavljala rasti, dok naši rukometaši nisu uspijevali pronaći odgovor na protivničku igru.

Canjuga je nervozne pulene pokušao razdrmati minutom odmora, no utakmica je već bila izgubljena. Uspjeli su Slovenci proći nekažnjeno i tokom dvije minute s igračem manje. Hrvatski su rukometaši teško probijali čvrstu slovensku obranu u formaciji 5-1, a kada su je i uspjeli nadmudriti na putu prema pogocima ispriječio bi se vratar Taletovič.

U posljednjoj minuti prvoga dijela prednost slovenske vrste narasla je na +10 pogodaka ostavivši Hrvatsku bez ikakve nade u nastavku.

"Ne ide pa ne ide. Na žalost ova ekipa izgubila je zajedništvo. Ne mogu proniknuti u njihove glave, igraju svatko za sebe, početnički griješe, ni sve minute odmora ne mijenjaju situaciju. Rekli smo si da idemo dobiti Slovence makar i jedan razlike pa u utješnoj skupini sve dobiti i vratiti se kući s 6 pobjeda i porazom. Počeli smo dobro, stvorili par čistih šuteva, imali egal. Sve je krivo krenulo nakon našeg prvog igrača više kada smo primili tri gola. Tu se igra raspala", rekao je nakon utakmice Canjuga.

"Pazite ovo, pa samo prvo poluvrijeme imali smo 15 krivih šuteva i 10 izgubljenih lopti. Do kraja 31 krivi šut i 15 tehničkih grešaka. Kao da je ekipa izgubila kompas. Ne mogu vjerovati što se tim dečkima dogodilo u glavama. Špelić je imao šut 3/10, Markotić 0/4, Huđ 1/3 i 5 izgubljenih lopti, Vujić 3/6 i 3 tehničke greške. Ovo nije ni sjena reprezentacije koja je tako suvereno vladala svjetskim rukometom prošlo ljeto. Mi nismo napravili toliko tehničkih grešaka cijelo prvenstvo u Tunisu i kvalifikacije u Izraelu koliko u ove tri utakmice. Jednostavno se ovako ne bori za državni grb", razočaran je bio izbornik.

Najraspoloženiji u redovima pobjedničke momčadi, uz spomenutog vratara Emira Taletoviča, bio je Tine Poklar sa sedam pogodaka. Jedan manje postigao je Gašper Marguč. I dok je naslov najboljeg igrača Slovenije u ovom dvoboju pripao čuvaru mreže, najbolji hrvatski rukometaš bio je Ilija Brozović s četiri pogotka, koliko je postigao i Lovro Šprem.

Posljednji susret skupine D u 16 su sati započele reprezentacije Švedske i Rumunjske.

Europsko U20 prvenstvo, skupina D, 3. kolo:
Slovenija - Hrvatska 32:21
Švedska - Rumunjska 38:27

Poredak skupine D:
1. Slovenija 6
2. Švedska 4
3. Hrvatska 2
4. Rumunjska 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2010. u 15:06
    činjenica je da je bez marića to druga priča!! ali opet doliko grešaka je prestrašno.. ali slovenci imaju odličnu školu rukometa i dobar sistem..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2010. u 23:49
    Sad čemo vas još razbiti u košarci na svjetskom prvenstvu ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2010. u 22:30
    sve je to gobac kriv, koji je odpočetka sral s igračkom selekcijom nesmije mi igrat ovaj, pa onaj... nije dal mariću da ide na prvenstvo ni stepančiću, a onda bu sral kakva je to blamaža bila...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2010. u 22:27
    ..no pa onda prosvjeti nas koji ne poznajemo situaciju..
    Obrisan korisnik
  • Arsenio01.08.2010. u 21:56
    nisu se dečki umislili....već netko drugi...oni koji imalo poznaju situaciju sve znaju
    Arsenio