Ostali sportovi

"Ja sam doktor tehnike, a oni snage"

Maja Giljanović • subota, 31.07.2010.
"Ja sam doktor tehnike, a oni snage"
Foto: EPA

(Iz Barcelone Maja Giljanović) Nedžad Mulabegović je u svom prvom finalu na velikim natjecanjima ostvario najviše u ovom trenutku moguće, 29-godišnjak je bacio svoj osobni rekord i nakon što je sve do pete serije bio na trećoj poziciji i gotovo mogao opipati medalju osvojio je šesto mjesto...

Oko Nedžada Mulabegovića je u finalu Europskog prvenstva u bacanju kugle dugo mirisalo na senzaciju, 29-godišnjak je na otvaranju natjecanja za devet centimetara produljio svoj osobni rekord i trenutno osmim najboljim hicem na europskoj top-listi jedno vrijeme vodio, u drugu seriju je ušao s drugog mjesta iza olimpijskog pobjednika Tomasza Majewskog, a od treće do pete serije je proveo na trećoj poziciji. Što mu je u tim trenucima prolazilo kroz glavu? "Mirisao sam da će me dostići, u 2010. im je prosjek rezultata za cijeli metar bolji od mog, a i fizički su jači. Ja sam za njih doktor tehnike, oni su za mene još uvijek doktori snage, nije bilo realno očekivati da ću ostati na trećem mjestu".

"Pomislio sam kad bi se kojim slučajem to dogodilo da bi moja brončana medalja bila najslabija u posljednjih sigurno 15 godina, mada ne bih se bunio, objeručke bih je prihvatio. Ipak u podsvijesti sam znao da je gotovo nemoguće da ostanem tako visoko", nastavio je Mulabegović.

"Nemam za čim žaliti, u kvalifikacijama ispunjena norma u prvom hicu, u finalu osobni rekord u prvom hicu. Drago mi je što sam Europsko prvenstvo odradio na ovakav način, drago mi je da je bio dobar show. Naložio sam se sada bio maksimalno na prvi hitac i palo je tih 20,56 m, možda sam se malo psihički i zadovoljio, kasnije je bilo teže naći motivaciju mada je i hitac u petoj seriji bio sličan" (i 20,50 m je tri centimetra bolje od dosadašnjeg rekorda Mulabegovića iz Rijeke, nap. a.), zaključio je bacač riječkog Kvarner Autotransa.

Šestim mjestom u Europi opravdao je i uvrštenje u reprezentaciju Europe za Kup kontinenata u Splitu: "Stalo mi je bilo i do toga, da ne bude predstavnik Europe izvan Top 10. Na Poljudu će biti odlično natjecanje, europski prvak Miknevič, Amerikanci Cantwell i Armstrong, sad mi preostaje još nekoliko mitinga nakon kojih ću se spremati za Split".

Očekivanja od 2011.? "Budem li zdrav nije nemoguće da bacim i 21 m, na Bjelolasici sam na treningu, nakon odmora i s prijestupom bacio 20,69 m, ali platforma je tu, samo neka me poštede ozljede. Hrvatska reprezentacija na Svjetsko prvenstvo u Daegu putuje u vrlo ambicioznom izdanju, a što se mene osobno tiče, ključno je otputovati u Južnu Koreju dovoljno rano zbog aklimatizacije da mi se ne ponovi Osaka u koju sam stigao u najgori mogući trenutak petog dana i ubile su me vremenska razlika i vlaga. Idealno bi bilo provesti dva tjedna na licu mjesta u nekom kampu i bez stresova se prebaciti u Daegu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!