Ostali sportovi

Split se reklamira u Barceloni

Maja Giljanović • subota, 31.07.2010.
Split se reklamira u Barceloni
Foto: Maja Giljanović

Organizacijski odbor Kupa kontinenata predvoden Sinišom Ergotićem, Anđelkom Visković i Ivanom Veštićem iskoristio je priliku i u Barceloni na Europskom prvenstvu za 200-injak visokih uzvanika upriličio svečani ručak u hotelu Pullman Skipper.

Oko 200 gostiju visokog ranga, predsjednika i glavnih tajnika Europskih atletskih federacija, uživalo je u svečanom ručku koji su im u hotelu Pullman Skipper upriličili organizatori Kupa kontinenata.

Organizacijski odbor IAAF/VTB Bank Kupa kontinenata predvođen direktorom Sinišom Ergotićem, dogradonačelnicom Splita Anđelkom Visković i tajnikom za sport grada Splita Ivanom Veštićem iskoristio je Europsko prvenstvo u Barceloni, počastio uzvanike, poklonio im prigodne darove i podijelio promotivne materijale o natjecanju koje će 4. i 5. rujna na Poljud dovesti najbolje svjetske atletičare.

Vezane vijesti

9. kolovoza Odbor će dobiti finalizirane liste sudionika koji su zaslužili put u Split - među ostalima u Hrvatsku dolazi prvak Europe na 100 i 200 metara Christophe Lemaitre, a Europu će protiv Afrike, Amerike te Azije i Oceanije predstavljati i troje Hrvata, dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić, europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković i finalist Europskog prvenstva u bacanju kugle Nedžzad Mulabegović - 10. kolovoza u Splitu će se organizirati konferencija za medije i otkriti novi detalji oko prvog izdanja ovog formata natjecanja.

Splitska dogradonačelnica Visković je naglasila: "Split je grad iz kojeg je čak 68 osvajača medalja na Olimpijskih igrama, grad koji se ponosi svojom sportskom poviješču čiji su stanovnici zaljubljenici u sport i Kup kontinenata će dočekati otvorena srca", a predsjednik Europske atletske federacije Hans Jörg Wirtz je istaknuo: "Ne ulazi se u reprezentaciju svog kontinenta na lijepe oči, u Split će doći vrhunski atletičari i Europi je svakako cilj odnijeti pobjedu u ovom premijernom izdanju natjecanja".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!