Ostali sportovi

Ambicije ugašene na prvoj preponi

Maja Giljanović • petak, 30.07.2010.
Ambicije ugašene na prvoj preponi
Foto: EPA

Hrvatski rekorder Jurica Grabušić nije imao sreće u polufinalu Europskog prvenstva na utrci na 110 metara s preponama. 27-godišnjak je zapeo odmah o prvu preponu i utrka je efektivno za njega bila gotova, srušio je i drugu, od bijesa udario nogom u treću i zadubljen u misli pričekao da ostali odrade utrku do kraja...

Hrvatski rekorder na 110 metara s preponama Jurica Grabušić nije završio polufinalnu utrku Europskog prvenstva u Barceloni, 27-godišnjak je u svom trećem polufinalu uzastopce na velikim natjecanjima, nakon polufinala Europskog dvoranskog prvenstva u Torinu i Svjetskog dvoranskog prvenstva u Dohi, platio danak manjku koncentracije.

Grabušić je u prvoj polufinalnoj utrci, možda ometen i pogrešnim startom i diskvalifikacijom Williama Shermana - nagađamo jer Grabušić nakon utrke nije bio raspoložen za kratku izjavu hrvatskoj javnosti - zapeo odmah o prvu prepreku, inercijom je srušio i drugu, u bijesu nogom udario u treću i pognute glave i zadubljen u misli pričekao da ostali odrade utrku do kraja.

Najbrže vrijeme prvog polufinala ostvario je Garfield Darien (13,39) ispred Daniela Kissa (13,47) i Alexandera Johna (13,56), u drugom polufinalu izravno su plasman u finale izborili Petr Svoboda (13,44), Andy Turner (13,50) i Artur Noga (13,53), a po plasmanu su se među osam najboljih preponaša Europe plasirali i Marcel van den Westen (13,56) i Dimitri Bascou (13,56).

Grabušić je nakon 13,69 u jučerašnjim kvalifikacijama u polufinalu u idealnim uvjetima priželjkivao utrku oko svog osobnog i hrvatskog rekorda (13,53) i ako mu je ikakva utjeha, večerašnji uvjeti su bili daleko od idealnih, puhao je, naime, vjetar u prsa od vrlo nepovoljnih -1,4 m/s.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!