Zimski sportovi

Kovaljčuk ostaje Vrag

Mirza Seferagić • ponedjeljak, 19.07.2010.
Kovaljčuk ostaje Vrag

Nakon tri tjedna iscrpnih pregovora s NJ Devilsima, LA Kingsima i NY Islandersima, Ilja Kovaljčuk odlučio se za produženje ugovora s Devilsima koji će naredne sezone biti jedni od glavnih kandidata za osvajanje Stanley Cupa...

Unatoč svim prognozama kako će Ilja Kovaljčuk karijeru nastaviti u LA Kingsima to se ipak nije dogodilo, pa ćemo tako naredne sezone gledati još jači New Jersey u odnosu na prošlu sezonu. Detalji ugovora nisu objavljeni.

Kovaljčuk je prošli tjedan otputovao na pregovore s LA Kingsima i sve je ukazivalo na to da će iduće sezone nositi njihov dres, pa je tako ova njegova odluka mnoge iznenadila jer se činilo da su upravo Kingsi najviše zagrizli za ovog sjajnog napadača. Ovakvim raspletom najnezadovoljniji bili su, naravno, predstavnici LA Kingsa: ''Kovaljčuk je imao dva vrlo dobra izbora, ali New Jersey je ponudio više novca i to je to. Davali smo mu sve što smo mogli, a uz to ostavljajući dovoljno prostora za potpisivanje naših mlađih igrača. On je sjajan igrač i razočaran sam time što nije došao u Kingse. A razlog tome nije bio niti manjak volje niti novca.'', rekao je Tim Leiweke, jedan od predstavnika LA Kingsa.

S druge pak strane, zadovoljstvo nije krio, od ovog ljeta, novi glavni trener NJ Devilsa: ''Svi znamo kakav talent u sebi ima Ilja Kovaljčuk. Od ljudi iz kluba nisam o njemu čuo niti jednu lošu riječ i siguran sam da će nam biti od velike pomoći iduće sezone. Ostao je ovdje s razlogom - da pokuša osvojiti naslov. I zbog toga sam jako uzbuđen.'', rekao je John MacLean.

Osim Kovaljčuka Devilsi su doveli još nekoliko jako dobrih igrača kao što su sjajni ruski branič Anton Volčenkov, pa bivši igrač Buffalo Sabresa, Šveđanin Henrik Tallinder, pa legenda Devilsa Jason Arnott, povratnik iz Nashvillea, te sjajni švedski vratar Johan Hedberg koji je također došao iz Atlante kao i Kovaljčuk, a u Devilsima bi trebao biti prva zamjena legendarnom Martinu Brodeuru.

Osim igračkih, dogodile su se i neke ''klupske'' promjene. Novi trener je, već spomenuti, John MacLean, a pomoćnici će mu biti legendarni branič i član Kuće slavnih - Larry Robinson, te još jedna legenda i vjerojatno najbolji playmaker svoje generacije - Adam Oates.

Gledajući igrački kadar u kojem su još, uz gore navedene, i odlični centar Travis Zajac te sjajni američki napadač Zach Parise, sa sigurnošću se može reći kako će Devilsi s pravom gledati prema naslovu iduće sezone. Pogotovo jer iz New Jerseyja poručuju kako još uvijek nisu završili sa slaganjem momčadi za narednu sezonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.07.2010. u 14:45
    A nije ni zgorega napisati da je Kovy potpisao ugovor na 17 godina (!!!!) za $102.000.000, no movement klauzula na 7 godina, no trade na 9. Tip sada ima 27 godina i doživotno će biti Devil. Šta je da je, ako neki klub zna čuvati svoje igrače onda su to New Jersey Devilsi
    Obrisan korisnik