Nogomet

Henry rekao zbogom Francuskoj

Borna Rupnik • petak, 16.07.2010.
Henry rekao zbogom Francuskoj
Foto: EPA

Osim što se oprostio od Barcelone, Thierry Henry završio je i svoje poglavlje zvano nogometna reprezentacija Francuske. Svjetsko prvenstvo bilo je njegov završni nastup...

"Nisam to mogao objaviti prije Svjetskog prvenstva jer se takve odluke ne trebaju iznositi u javnost prije velikog natjecanja", izjavio je Thierry Henry objavljujući svoju odluku o napuštanju francuske nogometne reprezentacije.

Tako je dvoboj protiv Južnoafričke Republike, u trećem kolu skupine A, postao njegov posljednji, a zanimljivo je da je za Francusku debitirao prije 13 godina također protiv Južnoafričke Republike.

"Mislim da će Irci uvijek imati nešto za reći o meni, ali i to je nogomet. Taj potez je bio čudan i već sam mnogo puta ponovio da nije bilo namjerno".

32-godišnji Henry karijeru će nastaviti u New York Red Bullsima te ne želi neprestano putovati preko Atlantskog oceana kako bi bio na raspolaganju novom izborniku Laurentu Blancu.

Za Francusku je u 123 utakmice postigao 51 pogodak, što ga čini najboljim strijelcem svih vremena u dresu Tricolora.

"Ja ću se maksimalno posvetiti svom angažmanu u SAD-u. A Francuska još uvijek ima dobru momčad i dobre pojedince koji briljiraju u klubovima. Nogomet je momčadski sport i vjerujem da Blanc može ujediniti pojedince", smatra Thierry Henry.

Za svoje najveće razočaranje u reprezentativnoj karijeri odabrao je nastup na Svjetskom prvenstvu 2002. godine: "Došli smo kao prvaci svijeta, a nismo zabili ni gol".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.07.2010. u 16:00
    ruku na srce Henry je najzasluzniji sto su francuzi 98 00 i 03 osvojili nekoliko pehara jedina mana je irska prosle godine
    Obrisan korisnik