Ostali sportovi

Video: Fedor izgubio od Werduma!

Ratko Martinović • nedjelja, 27.06.2010.
Video: Fedor izgubio od Werduma!

Najveća senzacija u zadnjih deset godina MMA sporta dogodila se noćas u San Joseu u Kaliforniji. Bivši Filipovićev sparing partner Fabricio Werdum pobijedio je nepobjedivog Fedora gušenjem u prvoj rundi.

Šok! Ova riječ najbolje opisuje nevjerojatnu pobjedu Fabricija Werduma nad velikim Rusom Fedorom Emelianenkom. Iako sve ovo zvuči gotovo nestvarno nekadašnji trener i sparing partner Mirka Filipovića se pobrinuo da postane itekako moguće.

Sve je počelo i završilo gotovo ekspresno. Nakon dva do tri odlična Fedorova udarca Werdum pada, što Fedora odvodi u već puno puta viđeni ground & pound, no ovaj put cijeli je Brazilčev kut to željno očekivao. Fedor naivno ulazi u poziciju za triangle choke i nekadašnji prvak svijeta u brazilskom jiu-jitsuu ga prisiljava na tapkanje, odnosno predaju.

Samo minuta i pol su bili dovoljni za ovaj nevjerojatni završetak za koji je, ruku na srce, ipak trebalo i dosta sreće. Werdum je plesao i vrištao proslavljajući senzacionalnu pobjedu dok je legendarni Rus kratko izjavio da je nakon ovoga potrebna analiza. Bit će zanimljivo čuti što će na sve ovo reći dežurni kritičar velikog Rusa, UFC direktor Dana White, kao i trenutni Strikeforce prvak Alaistar Overeem te hoćemo li vidjeti isto tako ekspresni revanš.

Ostale borbe nisu mogle predvidjeti sva uzbuđenja borbe večeri. Predborba eventa ujedno je bila i veliki revanš bivšeg WEC-ovog prvaka, Amerikanca Scotta Smitha i vijetnamskog Amerikanca te sve poznatijeg holivudskog glumca Cung Lea, kojemu je Smith u prvom međusobnom srazu nanio i prvi poraz u sportskoj karijeri (kickbox i MMA).

Razorni udarci i raskošni repertoar istih punu su snagu pokazali početkom druge runde, gdje je svoju osvetu i pobjedu ostvario Cung Le, čime je pogled bacio na trenutno upražnjen pojas srednje kategorije pošto je Jake Shields vrlo vjerojatno napustio ovu organizaciju. Najveći konkurent pri tome će mu biti Dan Henderson koji je ovu demonstraciju sile promatrao iz prvih redova publike.

Prva borba večeri je prikazala solidnu tehničku predstavu u parteru gdje je u trećoj rundi slavio Josh Thomson rear naked chokeom. Jedna od dvije poslastice ovog spektakla je uslijedila u drugoj borbi, svojevrsnom Strikeforce brandu - ženskoj strani MMA sporta, gdje je pojas branila i obranila snažna Brazilka Cristiane "Cyborg" Santos demoliravši svoju protivnicu Jan Finney.

Od prve sekunde se vidjelo tko je tko u ovom okršaju, jedine prave bodove Finney je osvojila nakon primljenih udaraca u potiljak i kazne sudaca, te je žena Evangeliste Santosa po drugi puta obranila svoj naslov. Zbog nedovoljne konkurencije sumnjamo da će u dogledno vrijeme naići pravi takmac za najsnažniju ženu svijeta.

Main Card:
HW Fedor Emelianenko (31-1) Vs. Fabricio Werdum (14-4) - Gušenje 1R
MW Cung Le (7-1) Vs. Scott Smith (18-7) - TKO 2R
W FW POJAS Cristiane "Cyborg" Santos (10-1) Vs. Jan Finney (8-8) - TKO 2R
LW Josh Thomson (17-3) Vs. Pat Healy (23-16) - Gušenje 3R

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 09:23
    ovaj poraz ne baca mrlju na fedorovu karijeru. samo pokazuje da nije nedodirljiv. sumnjam da će ga analitičari slobodne borbe prestati smatrati najboljim borcem u teškoj kategoriji... werdum je lako mogao izgubiti, da je neki od tih udaraca koji ga je srušio završio koji milimetar dalje...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 21:25
    Sljedeći fadorov protivnik će smrtno stradati at
    Obrisan korisnik
  • torrente8727.06.2010. u 17:01
    .. da bi ušao u ring s Fedorom i ne smiješ imati pameti, teško onome ko će u ring s Fedorom sljedeću borbu..
    torrente87
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 15:32
    Vise srice nego pameti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 15:27
    Za ne virovat
    Obrisan korisnik