Ostali sportovi

Prodan uspješan na startu prologa

Sportnet • subota, 26.06.2010.
Prodan uspješan na startu prologa

Debitant na ovogodišnjoj utrci Red Bull Romaniacs Marko Prodan, 29-godišnjak iz Roća pored Buzeta, više nego uspješno je započeo svoj nastup. Na iznimno teškom i zahtjevnom prologu je zuzeo peto mjesto u svojoj klasi Expert Single između 39 natjecatelja...

Utrka Red Bull Romaniacs započela je prologom koji je, zbog kiše koja nemilosrdno pada, bio i više nego zahtjevan. Motociklisti su se morali na stazi od nekoliko stotina metara suočiti s nizom naoko nepremostivih prepreka koje je posebno osmislio organizator. Bilo je tu kamionskih guma, balvana, ogromnih stijena i skokova preko kamionskih prikolica. Sve je započelo s kvalifikacijskim utrkama po klasama još jutros, a okončalo se finalnim vožnjama poslijepodne.

U Markovoj klasi je na startu bilo 39 natjecatelja, a na kraju kvalifikacija on je zauzeo peto mjesto. U polufinalne vožnje ulazilo je 16 najboljih natjecatelja iz kvalifikacija, u dvije grupe po osam. U svojoj grupi Marko je zauzeo drugo mjesto i time došao u priliku natjecati se u finalu.

Finale je startalo po jakoj kiši te su uvjeti za vožnju bili katastrofalni. Nakon dvije prepreke Marko je bio na drugoj poziciji, ali je na trećoj pao na peto mjesto zbog poteškoća uzrokovanih klizanjem stražnjeg kotača po drvenim balvanima koji su bili postavljeni ako prepreka. No, boreći se do kraja, Marko je u cilj ušao kao petoplasirani što će mu donijeti dodatne minute za prvu etapu koja se vozi kružno oko Sibiua u dužini cca 200 km. U najjačoj Pro klasi pobjedio je Chris Birch (Novi Zeland) ispred Grahama Jervisa (Engleska) i Taddya Blazusiaka (Poljska).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!