Nogomet

The Sun: Njemačka u strahu od tri lava

Antonija Pavlić • subota, 26.06.2010.
The Sun: Njemačka u strahu od tri lava
Foto: EPA

Engleski i njemački mediji na vrhuncu su nabrijavanja za predstojeći međusobni susret osmine finala SP-a. Posebno su, po običaju, u tome vješti otočki tabloidi, a kolonu predvodi, pogađate - The Sun.

Vjerojatno "najžuće" novine na svijetu na naslovnici donose veliku sliku njemačke momčadi zatočene u auto-kavezu u safariju, s ustrašenim pogledom na - tri lava i natpisom: "Njemačka strahuje od tri lava.

Ništa bolja nije ni zadnja stranica, na kojoj se prisjećaju šokantne 5:1 pobjede u kvalifkacijama za Svjetsko prvenstvo u Koreji i Japanu i savjetuju: "Pogledajte ovo i učinite to ponovno", uz ekskluzivne komentare ozlijeđenog i nesretnog engleskog kapetana Rija Ferdinanda.

"Znam da u nedjelju možemo pobijediti. Svaki put kada pomislim na Njemačku, sjetim se 5:1 pobjede usred Olimpijskog stadiona i nasmiješim se. Bio je to trenutak briljantnosti, nešto što zauvijek ostaje u sjećanju", piše stoper Manchester Uniteda.

"Bit će to utakmica gdje Wazza može proigrati i učiniti svoje", urgirao je na jednog od najboljih napadača svijeta Waynea Rooneyja. "Očajnički želim da s turnira ode kao najbolji nogometaš svijeta; ako se to dogodi, velika je šansa da ćemo osvojiti prvenstvo."

S naslovnice Daily Stara pak Wayne Rooney vrišti: "Ovo je rat!" Daily Mirror donosi priču o "spasitelju" Davidu Jamesu, a Independent se prisjeća Italije 1990., Paula Gascoignea i nesretnih jedanaesteraca. "Je li došlo vrijeme da obrišemo suze?"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj27.06.2010. u 00:50
    koji su to jadnici oni se hrabre tom pobjedom u kvalama, a nijemci su ih pobijedili svaki put kad je bilo važno, na velikim natjecanjima. nabrijavaju se jer se boje da će opet ispast.
    Mihalj
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 14:18
    Nisu na toj slici tri lava, nego tri lavice. I to je baš dobra metafora onoga kako će engleska izgledati, kao tri picice, lavice, mačkice. Here, kitty, kitty, kitty.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 14:13
    Ako će igrati kao do sada Elf se nema čega bojati. A vrlo nezgodno po otočke tabloide bi mogla izgledati fotografija krotitelja u njemačkom dresu - no pametni novinari takve fotke rade poslije tekme.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 13:46
    Mislim da je došlo vrijeme da Rooney eksplodira.. Sada počinje ono pravo i sada će se vidjeti tko je napravljen od čega i sada se čeka eksplozija Rooneya,Messija,Ronalda,Xavija i onih najvećih.. A sutra- KLASIK..
    Obrisan korisnik