Košarka

Planinić promijenio klub, Lončar ga slijedi?

Bernard Jurišić • petak, 18.06.2010.
Planinić promijenio klub, Lončar ga slijedi?
Foto: Davor Sajko

Zoran Planinić nakon dvije sezone napustio je redove ruskog prvaka CSKA iz Moskve. No, 28-godišnji reprezentativac i naredne sezone igrat će u Euroligi i to u dresu Himkija iz moskovske regije...

Nakon dvije sezone i dva osvojena naslova prvaka Rusije, Zoran Planinić napustio je moskovski CSKA i preselio u širu okolicu ruske prijestolnice. Naredne sezone Planinić će nositi dres Himkija, koji ima visoke ambicije i u ruskom prvenstvu i u Euroligi.

Planinić je u momčad koju vodi Talijan Sergio Scariolo stigao "u paketu" s ruskim reprezentativcem Sergejom Monjom, koji je potpisao za Himki dan prije našeg reprezentativca.

Vezane vijesti

"Planinić je jedan od najboljih razigravača u Europi i bio je jedan od vođa CSKA i Hrvatske minulih nekoliko godina. Ima veliko iskustvo i sudjelovao je na brojnim velikim natjecanjima. Prošle sezone imali smo problema na poziciji 'jedinice' i vjerujem da ćemo se s Planinićem ojačati na tom mjestu", izjavio je generalni direktor Himkija Viktor Bičkov.

No, tu možda nije kraj hrvatskim pojačanjima u Himkiju. Ruski mediji javljaju da se ruski Euroligaš zanima i za usluge Krešimira Lončara, koji iza sebe ima vrlo dobru sezonu u Unicsu iz Kazana. Prošle sezone Lončara je loptama "hranio" Marko Popović, naredne sezone možda će to činiti Planinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack18.06.2010. u 15:40
    Sa Himkijem teško,makar imaju čitav niz sjajnih igrača al ipak su Barca,Pao,CSKA,Montepaschi itd korak ispred..
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 02:25
    zoka mjstore, daj više uzmi tu euroligu.
    Obrisan korisnik