Ostali sportovi

UFC 115: Odlični Cro Cop

Ratko Martinović • nedjelja, 13.06.2010.
UFC 115: Odlični Cro Cop

Sedma borba i najbolja prezentacija našeg Mirka Filipovića Vancouver podvlače kao sretno mjesto. Odličan okršaj dva velika udarača, preokreti, neočekivana završnica, brojni navijači i pobjeda Cro Copa su rezime ove odlične borbe.

Da će ovo biti zanimljiva noć i prije početka prijenosa nam je dao nagovijestiti Slaven Vujić koji je lansirao ekskluzivnu informaciju da Mirko Filipović bez obzira na rezultat borbe neće ciljati novi UFC ugovor. S obzirom na pobjedu i odličnu predstavu nadamo se da to neće biti tako. Prva runda je bila na Barryjevoj strani. Dva snažna udarca i dva pada našeg borca su vjerojatno sve gledatelje navela na razmišljanje da će to biti još jedna loša predstava u nizu. No, Filipović nije tako mislio i sa zatvorenim okom je s pravom začepio usta svim kritičarima. Ako je Barry pokazao snagu pojedinačnim maljevima Mirko je to činio višestrukim boksačkim repertoarom.

Druga runda je tijesno otišla na njegovu stranu, a u trećoj je uslijedio šlag na tortu. Vrlo dobra fizička priprema i dobro kretanje su presudili američkom kick boksaču. Desetak snažnih udaraca i naposlijetku gušenje rear naked chokeom tjeraju gledatelje na salve oduševljenja. Filipović sada najvjerojatnije ima priliku za revanš protiv "Minotaura", jasno, ukoliko bude želio produžiti ugovor, dok je Barry unatoč zbunjenosti nakon silovitih udaraca koje je primio i dalje "mladi lav" UFC organizacije. Veliki napredak kod našeg borca bio je vidljiv već danima i da se zaključiti da je samopouzdanje odigralo svoju ulogu i da kvaliteta nikada nije niti bila upitna.

Borba večeri je i nokaut večeri. Rich Franklin sa slomljenom lijevom rukom pobjeđuje legendarnog Liddella i tim podatkom lansira i sebe na pijedestal najvećih. Do tog trenutka Chuck je udarcima razbijao Franklinov gard i sve se činilo da će meč otići na njegovu stranu. Liddell je kao i inače pretjerano želio nokaut i to mu se po tko zna koji puta osvetilo. Franklin se nakon ovoga ima pravo nadati vrhu dok je Liddell vjerojatno završio svoju veliku karijeru i postavlja se pitanje zašto mu je ovo uopče trebalo pošto se već pokazao kao uspješan trener.

Večer je započela odličnom predborbom dvojice sparing partnera u kojoj podijeljenom sudačkom odlukom slavi nepobjediva nova UFC nada Evan Dunham u borbi protiv iskusnog Tysona Griffina. Zanimljivo, jedan je sudac sve tri runde dodjelio Dunhamu dok je jedan dvije bodovao za Griffina što do sada nije zabilježeno. Zatim je bivši WEC prvak Carlos Condit potpunom dominacijom u trećoj rundi svladao mladog Kanađanina Roryja MacDonalda koji je bodovno vodio nakon prve dvije runde i neiskustvom i željom za izmjenama udaraca nije završio meč u svoju korist. Bez obzira na to još će se čuti za Kanađanina koji je profi karijeru započeo sa samo šesnaest godina.

Ben Rothwell je u sljedećoj borbi predstavio taktiku kojom zasigurno neće pridobiti simpatije publike. Antipropaganda ovog sporta uz konstantno ležanje na protivniku je predstavila "cilj opravdava sredstvo" i "tko leži ne bježi" taktike i Gilbert Yvel unatoč desetak razornih udaraca vjerojatno zaključuje svoju UFC karijeru. Martin Kampmann je pak kroz cijelu borbu dominirao nad favoriziranim Paulom Thiagom u najjačem velteraškom okršaju večeri. Dančeva pobjeda karijere je naznačila enorman napredak u svim segmentima borbe dok će se Brazilac zapitati zašto je bio toliko nemoćan.

Main Card:
LHW Chuck Liddell Vs. Rich Franklin - KO 1R
HW Mirko Filipović Vs. Pat Barry - Gušenje 3R
WW Paulo Thiago Vs. Martin Kampmann - BODOVI (Jednoglasno)
HW Ben Rothwell Vs. Gilbert Yvel - BODOVI (Jednoglasno)
WW Carlos Condit Vs. Rory MacDonald - TKO 3R

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 00:43
    a ne znam,meni ipak nije izgledao kao pravi mirko kakvog ga se volim sjecat! nije mi drago ali moram reci da je najbolje da se oprosti...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 19:38
    dvaput pao ko pička nakon mlakih šuteva i onda oderao mladog lava
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 13:56
    Bravo majstore!
    Obrisan korisnik
  • rider1113.06.2010. u 11:53
    http://sport.dnevnik.hr/clanak/rubrika/ufc/mirko-pobijedio-barryja-i-oprostio-se-od-ufc-karijere.html uvik na dnevnik.hr ima snimka....odlicna borba...ža mi je sta odlazi...
    rider11
  • Obrisan korisnik13.06.2010. u 11:48
    čestitke! kad ima snimka i gdje?
    Obrisan korisnik