Vodeni sportovi

U Nišu u Skupini B, prva s Australcima

Maja Giljanović • ponedjeljak, 07.06.2010.
U Nišu u Skupini B, prva s Australcima
Foto: Sandro Donda

Prošlogodišnji finalisti završnog turnira Svjetske lige vaterpolisti Hrvatske će u Nišu od 13. do 18. srpnja nastupiti u Skupini B, a ždrijeb je igračima izbornika Ratka Rudića za prvog protivnika izvukao reprezentaciju Australije.

Ždrijebom skupina završnog turnira Svjetske lige reprezentacija Hrvatska je u Nišu svrstana u društvo svjetskih prvaka Srbije, Australije i još uvijek nepoznatih predstavnika Afrike. U Skupini A su reprezentacije europskih prvaka Crnogoraca, Španjolske, SAD-a i Kine.

Prvog dana natjecanja 13. srpnja igrači izbornika Ratka Rudića u 16:50 igraju protiv Australije, derbi Skupine B je u srijedu 14. u 20 sati protiv Srbije, a u trećem kolu 15. protiv Afrikanaca igramo u 17:40.

Prvoplasirana reprezentacija Skupine B 16. srpnja u 20 sati u četvrtfinalu čeka četvrtoplasiranu iz Skupine A (organizatori su sigurni u osvajanje polea u skupini aktualnih svjetskih prvaka ispred svjetskih prvaka iz Melbournea 2007.), a drugoplasirana iz Skupine B za prolaz u polufinale protiv trećeplasirane iz Skupine A igra u 17:20.

Prošle godine u Podgorici zlatnu medalju su osvojili Crnogorci u finalu protiv Hrvatske (8:7), a broncu je zaslužila Srbija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2010. u 12:53
    znači,jer njih nije bilo u Rimu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2010. u 12:53
    Dosta je bilo zagrijavana po svjetskim ligama,pa to kao prijašnjih godina završi brukama,budemo ,4,5 ili 8.Medalja se mora uzeti.Pošteno kazano,igrački smo i najjači,ali to sve treba ukomponirati i medalje na sva 3 turinira se moraju uzeti!!Vraćaju nam se Muslim,Joković,možda i Marković a to puno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2010. u 22:25
    ovu svjetsku ligu treba iskoristiti za zagrijavanje i podizanje forme koji treba tempirati za ep u zg-u. tu imamo velike sanse pred domacom publikom (i sa domacim sudjenjem nadam se) a reprezentacija nam je dobro popunjena na svim linijama.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2010. u 19:17
    Imamo obavezu osvojiti medalje u svje.ligi,svj.kupu i na EP!!Ali to nećemo moći sa Karačom,Buljubašićem,Antonijevićem,Brzicom,a pitanje je koliko i Barać sa 36 godina može,te dokada će Bušlje tako svileno igrati za rep.!!Imamo super jake adute u klincima,Muslimu,Suknu,Periću i ostalima!!
    Obrisan korisnik