Nogomet

Nigerija ostala bez prve zvijezde

Borna Rupnik • subota, 05.06.2010.
Nigerija ostala bez prve zvijezde

Nastavlja se osipanje velikih zvijezda prije početka Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Posljednji je otpao Nigerijac John Obi Mikel...

Putevima Michaela Ballacka, Michaela Essiena, Rija Ferndinanda i ostalih krenuo je i John Obi Mikel. Nigerijski veznjak morao se odreći nastupa na Svjetskom prvenstvu kako ne bi riskirao pogoršanje svoje ozljede.

Nepunih tjedan dana prije početka natjecanja iz Nigerijskog nogometnog saveza potvrdili su brisanje Mikela s popisa reprezentativaca. "Mikel nam je javio da ne želi riskirati pogoršanje svoje ozljede koljena i tako ugroziti nastavak svoje karijere", objasnio je Emmanuel Attah, dužnosnik saveza.

Mikel još uvijek nije u potpunosti zaliječio ozljedu koljena. 23-godišnji Nigerijac iza sebe ima više od 30 nastupa za izabranu vrstu svoje zemlje.

Još uvijek nije poznato tko će uskočiti kao zamjena. Mikel je morao propustiti i dvije prijateljske utakmice, protiv Saudijske Arabije i Kolumbije. Nigerija prvi susret na Svjetskom prvenstvu igra 12. lipnja protiv Argentine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis06.06.2010. u 17:29
    status zvijezde je nebitan. bitno je da li je igrač vrhunski -- po tome ćemo vidjeti mnoge nove zvijezde, hvala bogu.
    cameosis
  • Obrisan korisnik05.06.2010. u 13:41
    Drogba će igrat na SPu a umjesto Mikela će zvat Brown Ideyea.
    Obrisan korisnik
  • Largo LaGrande05.06.2010. u 13:19
    Ballack, Essien, Drogba i sad Mikel... Chelsea je očito uklet klub.
    Largo LaGrande
  • Obrisan korisnik05.06.2010. u 12:58
    ovo je trebalo biti možda i najjače sp u povijesti (po najavama) a zbog brojnih izostanaka uvjetovanih ozljedama ili ludim izborničkim odlukama biti će jedno prosječno s mnogo autsajdera
    Obrisan korisnik