Košarka

Turkoglu: "Neću se vraćati u Toronto"

Branimir Korać • subota, 29.05.2010.
Turkoglu: "Neću se vraćati u Toronto"

Hidayet Turkoglu jedan je od promašaja ljetošnjeg tržišta slobodnih igrača. U Toronto Raptorse je stigao pod velikim očekivanjima, no na kraju je potpuno razočarao. Danas želi pobjeći što dalje od Raptorsa...

Hedo Turkoglu nije opravdao novac koji su mu Raptorsi dali. Orlando Magic je napustio kao zvijezda i igrač s imenom u NBA ligi, tijekom ljeta je bio jedna od glavnih meta brojnih klubova koji su tražili kvalitetno pojačanje na tržištu slobodnih igrača, međutim nije opravdao ono što je u njega uloženo.

Portland Trail Blazersi i Raptorsi su se "tukli" za njegov dolazak, bitku su dobili Raptorsi i na kraju - požalili. (Pre)visok ugovor za ono što je pružao na parketu, a sada je očito i kako je u njemu konstantno tinjalo nezadovoljstvo.

"Kada su se okolnosti okrenule protiv mene, izgubio sam entuzijazam za ovaj grad. Moji odvjetnici su već razgovarali s čelnicima i ne želim se vratiti u Toronto. Obavljen je razgovor s Colangelom i nadam se kako će se postići neki dogovor", potvrdio je Turkoglu.

"Deset godina sam igrao u SAD-u i prvi put sam doživio u Torontu da me moji navijači izvižde. To je za mene bio šok i osjećao sam se jako loše, mislim da mi je to bio najsramniji događaj u životu."

Jedan od razloga nezadovoljstva navijača s Turkogluom je i njegov navodni noćni izlazak dok nije bio sposoban za igranje.

"Bio je petak i uoči utakmice pitali su me kako se osjećam jer sam neko vrijeme imao problema. Rekao sam da nisam puno spavao, da osjećam bolove i rečeno mi je da preskačem tu utakmicu kako bih se sačuvao za sljedeće dvije. Rekli su mi da odem kući na odmor, no želio sam sa suigračima biti na utakmici i kući sam otišao nakon susreta. Nedugo nakon dolaska netko od Europljana iz momčadi me nazvao i pitao hoću li doći na piće u bar stotinjak metara od mog stana, sišao sam i tamo proveo punih 15 minuta u društvu Bargnanija. Kamere su to snimile, dobio sam kaznu i svi su mislili da namjerno nisam igrao i da sam cijelu noć tulumario. To nije istina, ako je tako spreman sam ovog trenutka odustati od svakog dolara. tu je krenulo nezadovoljstvo navijača", objasnio je Turkoglu.

Osim te neugodne epizode, Turkoglu je bijes navijača navlačio i neuvjerljivim prezentacijama na parketu jer se od njega ipak očekivalo daleko više od onog što je većim dijelom sezone pružao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 18:03
    strašan igrač u orlanda, puno bolje rješenje za njih od cartera, imali su još jednog "organizatora" pored nelsona koji to zapravo i nije. iskreno mi je žao šta mu nije krenilo u torontu, puno sreće u nastavku karijere
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 21:23
    ma taj covjek uopce nije kapacitet da bude nositelj igre sto se od njega ocekivalo u torontu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 19:27
    e turčine,turčine sto se polakomi za parama,bolje ti je u orlandu bilo...
    Obrisan korisnik