Nogomet

Novozelandski kapetan propušta SP?

Antonija Pavlić • srijeda, 26.05.2010.
Novozelandski kapetan propušta SP?

Kapetan Novog Zelanda Tim Brown zbog ozljede je ramena pod veliki znak pitanja doveo nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, odnosno u otvarajućoj utakmici kontra Slovačke 15. lipnja...

Novozelandski kapetan i jedan od ključnih igrača sredine terena kiwisa Tim Brown vjerojatno neće moći nastupiti u otvarajućoj utakmici Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, a pod znak je pitanja doveo i cjelokupan doprinos momčadi na svjetskoj smotri.

Veznjak Wellington Phoenixa ozlijedio je, naime, rame u nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Australije zbog čega će se morati podvrgnuti operativnom zahvatu. Prvi je udarac u rame dobio u neugodnom padu, a netom je prije konca poluvremena u isto mjesto primio udarac i morao napustiti igru. Njegovo je mjesto, za sada, zauzeo 21-godišnji Cole Peverley, član olimpijske momčadi iz Pekinga 2008.

"Dat ću mu svo potrebno vrijeme, ali činjenica je da je do otvaranja ostalo tek nešto više od dva tjedna. Nadamo se da neće izgubiti mjesto u momčadi, želim da s nama putuje u Južnu Afriku", prokomentirao je ozljedu izbornik Rickie Herbert.

Operaciji će se podvrgnuti već u četvrtak, a odluku o nastupanju na smotri najboljih svjetskih nogoloptačkih družina donijet će krajem sljedećega tjedna. "Kiwisi", podsjetimo, na SP putuju prvi put poslije 28 godina i premijernog predstavljanja u Španjolskoj 1982.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.05.2010. u 01:55
    a šta sad, kako dalje gledat SP
    Obrisan korisnik