Nogomet

Hodgson: "Nikad nisam bio ponosniji"

Antonija Pavlić • srijeda, 12.05.2010.
Hodgson: "Nikad nisam bio ponosniji"
Foto: EPA

Trener Fulhama Roy Hodgson siguran je da će njegova momčad dati sve od sebe da pobijedi madridski Atletico i osvoji trofej Europske lige...

Ove su sezone moć preporođenog Fulhama vjerojatno najbolje upoznali Šahtar, Juventus i Hamburg. Jedini engleski predstavnik u finalima europskih kupova na nišanu sada ima i madridski Atletico i baš je sve podređeno tom cilju, osvajanju Europske lige.

"Ako je pitanje želimo li zaista pobjedu, jesmo li se pripremili najbolje što smo mogli i hoćemo li dati maksimum, onda je odgovor veliko, veliko da", kazao je trener Fulhama Roy Hodgson.

"Ipak, što god da se dogodilo u finalu, sezonu ćemo okarakterizirati jako dobrom", upozorio je.

Godine 1997. na klupi je milanskog Intera izgubio finale tadašnjeg Kupa UEFA od Schalkea. "Ovo je drugačija, posebna prilika. Tada smo igrali dvije utakmice, a to nije isto. Sjećanja su na taj poraz još uvijek svježa, jer nije lako pred svojom publikom izgubiti takav trofej u raspucavanju. Ponosan sam što sam dosegnuo to finale, ali nadam se da će mi milanisti oprostiti kada kažem da sam na ovo sada još ponosniji. Najponosniji."

Kapetan Fulhama Danny Murphy 2001. je osvojio Kup UEFA s Liverpoolom, a uspjehu je doprinio odigravši svih 117 minuta finalnog okršaja. "Protekli je period za klub i mene bio naprosto fantastičan. Iznimno sam ponosan što u najvećim trenucima momke predvodim kao kapetan. Ovo će finale biti samo šlag na vrhu torte", siguran je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!