Automoto

Latvala: "Nevjerojatna pobjeda"

Igor Maračić • nedjelja, 09.05.2010.
Latvala: "Nevjerojatna pobjeda"
Foto: EPA

Jari-Matti Latvala slavljenik je u reliju Novog Zelanda. Nakon dva dana puna preokreta, treći nije bio ništa manje zanimljiv i drama se odigravala do samog kraja...

"Nisam mislio da se ovo može dogoditi", rekao je 25-godišnji Finac. "Ovo je moja najbolja pobjeda. Ne mogu vjerovati da sam drugi u ukupnom poretku. Nisam bio najbrži, ali bio sam najkonstantniji i na kraju se isplatilo. Fantastičan reli na jednoj od najboljih staza na svijetu", završio je.

Ova pobjeda Latvale osim bodova za njegovu momčad znači još jedno dostignuće za povijest - Ford je ovim slavljem, 75. ukupno, preskočio Lanciu u ukupnom poretku konstruktora kroz povijest. "Ford je pobjeđivao s Escortom, slavio je sa Sierrom, no Focus je naš najuspješniji automobil", izjavio je Gerard Quinn, glavni čovjek u ekipi Forda za Europu.

Vezane vijesti

Još jedan Fordov vozač koji se smjestio iza dva Citroëna je Mikko Hirvonen, koji nije odvozio briljantu utrku: "Bio je ovo težak vikend, no imao sam snage ugrabiti vrijedne bodove za momčad i sebe. Nakon jučerašnjeg dana nisam mislio da je takvo što moguće".

Drugoplasirani Ogier odvozio je odličan reli i u potpunosti zadovoljio svoju momčad koja od njega mnogo očekuje i misli kako je pitanje trenutka kad će Francuz zablistati. "Još uči, no njegova predstava u Novom Zelandu bila je fenomenalna i pozitivan znak za budućnost", smatra vođa Citroënove Junior ekipe, Benoit Nogier.

Iako je svoje vodstvo držao dosta dugo, 26-godišnjak je očito podlegao pritisku i napravio nekoliko grešaka koje su ga koštale prvog mjesta: "Dok se ne prijeđe preko crte utrka nije gotova. Sretan sam i zadovoljan i želim zahvaliti svojoj ekipi (Citroën Junior) što je uopće smogla osigurati budžet".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!