Vodeni sportovi

Peto mjesto Petre Klibe

Sportnet • nedjelja, 09.05.2010.
Peto mjesto Petre Klibe

Petra Kliba i SCOR W's Match Race tim u sastavu Sanja Žuljević i Ute Wagner osvojile su peto mjesto na Europskom prvenstvu klase Ufo 22 u konkurenciji 25 posada iz pet zemalja, koje se od 5. do 7. svibnja jedrilo na jezeru Attersee u Austriji.

U tri dana i devet jedrenja SCOR W's Match Race tim upisao je i dvije pobjede.

Prvoga dana cure su dan započele šestim mjestom, no u drugoj regati pokazale su da mogu puno više i u drugom jedrenju prošle prve ciljem.

Drugoga dana uvjeti na regatnom polju bili su pravi jezerski. Jedrenje uz stalne promjene smjera i jačine vjetra bile su poseban izazov za sve posade. U trećem jedrenju Petra i cure ponovno su prve prošle ciljem i uz jedno osmo i jedno sedmo mjesto na kraju drugoga dana zauzimale su treće mjesto u ukupnom poretku.

Uz sunčano vrijeme i vjetar koji je povremeno puhao na refule, posljednjeg dana hrvatska posada ostvarila je dva deveta i jedno 14. mjesto, što je u konačnici rezultiralo petim mjestom.

"Izvrsno iskustvo s jezera, bila nam je ovo i dobra priprema za Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju na koje putujemo već sutra. Posada je puna nove energije, iskustva i želje za novim izazovima", kaže Kliba.

Petra Kliba i SCOR W's Match Race tim od 11. do 15. svibnja nastupaju na Europskom prvenstvu u dvobojskom jedrenju za žene, u Hardu u Austriji.

Ukupni pobjednik Europskog prvenstva u klasi Ufo 22 je Talijan Roberto Ferrarese, drugo mjesto osvojio je Giorgio Zorzi, također iz Italije, dok je treći Austrijanac Christoph Schasching.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!