Nogomet

Dulibić: "Idemo u Europu u Dugopolje"

Ivana Jurica • nedjelja, 09.05.2010.
Dulibić: "Idemo u Europu u Dugopolje"
Foto: Martina Japundžić

Kažu kako iza kiše uvijek dolazi sunce. Slično bi se moglo opisati i raspoloženje u šibenskom prvoligašu u tjednu koji je na izmaku. Nakon poraza u finalu Kupa na Šubićevac je stigao zagrebački Dinamo, a Šibenik je, iako je više od 60 minuta igrao s igračem manje, stigao do velike pobjede vrijedne izlaska u Europu.

"Velike, velike čestitike igračima koji su danas nastupili, ali i onima koji nisu igrali. Hvala Funcutima, ljudima iz uprave, hvala mojim suradnicima. Šibenik prvi put u finalu Kupa Hrvatske, prvi put u Europi. Još jednom hvala svima" - nizao je zahvale u uvodu domaći trener Branko Karačić.

Osvrnuo se nakon toga i na samu utakmicu: "Ne samo s igračem manje, igrali smo i sa psihološkim opterećenjem nakon što smo u srijedu izgubili Kup. Pa nam zbog svega toga nije bilo lako ući u utakmicu protiv još kvalitetnijeg protivnika. Znali smo vrijednosti Dinama, ali i da je u problemima, a znali smo i ostale rezultate prije naše utakmice. Dogovorili smo se da stanemo vrlo odgovorno, disciplinirano i pokušamo njihovu zadnju liniju izvući na široki prostor. Dvjema izvanrednim reakcijama Alispahića i mladog Jakoliša došli smo do onoga što smo željeli."

"Nakon isključenja našeg najboljeg igrača, napadača Zeca, sigurno da smo imali muka, međutim, dečki su na najkvalitetniji način reagirali i po tko zna koji put pokazali šibenskoj publici i hrvatskoj javnosti da sve ove partije koje su pružili u većini utakmica ovogodišnjeg prvenstava i Kupa nisu bili slučajnost. Još su jednom dokazali da smo zasluženo na toj četvrtoj poziciji" - zaključio je Karačić.

Razloge poraza u Šibeniku trener Zagrepčana Krunoslav Jurčić vidio je u činjenici što su na Šubićevac došli oslabljeni: "Malo sam se pribojavao utakmice jer došli smo u šarenom sastavu. Koliko god mi govorili da imamo nekakvu širinu, širina nije ta širina. Uvijek nedostaje vrhunska kvaliteta koju imaju ti igrači koji danas nisu igrali. Utakmica se odvijala onako kako nismo priželjkivali. Željeli smo kontroliranu utakmicu, kakvu smo držali prvih 15-ak minuta. Taj eurogol nas je izbacio iz naše mirnoće. Naravno da smo što prije željeli anulirati tu prednost Šibenika. Došao je drugi gol i morali smo preuzeti veliki rizik, u tome nam je pomoglo isključenje Zeca. Pokušavali smo na razne načine, pokušavali smo izmjenama, ali nisam imao velika rješenja na klupi s obzirom da nemam profil igrača koji će brzinom i agresivnošću donijeti veliki preokret. Pokušali smo s ovim što smo imali. Ne mogu reći da se dečki nisu trudili, ne mogu reći da nisu dali sve od sebe, pogotovo u drugom poluvremenu kada smo pokušavali anulirati prednost Šibenika. Išlo je od 2:1, ne i dalje."

"Čestitam Šibeniku, a posebno Branku na izborenoj Europi. To je veliki uspjeh, znam jer i ja sam radio u takvim sredinama. Teško je prvo natjerati sebe, pa momčad, a onda i upravu da ideš u Europu. To je Branko sve napravio i ja mu od srca čestitam" - kazao je Jurčić na kraju svog izlaganja.

Zadovoljstvo nisu krili niti vodeći ljudi šibenskog prvoligaša. Željko Dulibić, dopredsjednik Skuštine u prolazu nam je kratko kazao: "Nismo uspjeli u srijedu, uspjeli smo sada, protiv Dinama. Još ne mogu vjerovati da smo uspjeli, bilo je teško, kao i sve do sada. Idemo u Europu u Dugopolje. Mi smo svoju priču ispričali na terenu. Svaka čast dečkima i treneru što su imali strpljenja u ovoj neimaštini da sve skupa odrade do kraja. A vidili ste i sami kroz što smo sve prošli."

Upravo protiv Dinama prvoligaški prvijenac upisao je 18-godišnji Antonio Jakoliš: "Zahvaljujem suigračima. Proslavili smo pobjedu, idemo u Europu, a na gostovanje u Međimurje idemo bez ikakvih opterećenja. Prvijenac kao prvijenac, lijep je osjećaj, stvarno prekrasan. Pogotovo još što je u pitanju gol Dinamu, tri boda. Presretan sam."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.05.2010. u 17:48
    klub bi trebao imati svoj stadijon za evropu mislim da sibenik to nema
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2010. u 13:57
    neće Kruno više imat prilike smišljat alibije. Dajte šibeniku 10% dinamovog proračuna, da zadrži ovu momčad, pa će bit rezultata i u europi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2010. u 12:58
    o bokte piševa..koji će idući alibi smislit kruno jurčić? :D
    Obrisan korisnik