Zimski sportovi

Blackhawksi okrenuli u završnici

Ante Jukić • utorak, 04.05.2010.
Blackhawksi okrenuli u završnici

Boston Bruinsi pobijedili su Philadelphia Flyerse i u drugoj utakmici polufinala Istočne konferencije, tako da prema Wachovia Centru putuju u prilično lagodnoj situaciji. U vrlo, pak, velikim problemima umalo su se našli Chicago Blackhawksi, no sjajno odigrana posljednja trećina domaće momčadi spriječila je drugo slavlje Vancouver Canucksa u "vjetrovitom" gradu...

Boston i Philadelphia ponudili su noćas praktički reprizu dvoboja odigranog dva dana ranije. Ponovno su se Flyersi uporno vraćali iz minusa, no, na njihovu žalost, i ovog su puta ostali prekratki za jedan pogodak, tako da se kući vraćaju praznih ruku. Drugu pobjedu Bruinsa u ovoj seriji "zapečatio" je Milan Lučić, pogodivši za konačnih 3:2 tri minute prije kraja.

Prije toga, domaćini su dvaput dolazili u vodstvo (Boychuk i Satan), koje su krajem prve, odnosno druge trećine neutralizirali Richards i Briere. Ovom pobjedom Bruinsi su zadržali maksimalan učinak na domaćem ledu u ovogodišnjem doigravanju, te su stigli na pola puta od plasmana u finale Istočne konferencije.

"Zabiti pobjednički pogodak u doigravanju je sjajan osjećaj. To je bio jedan od onih golova kad samo opalite prema vratima i nadate se da će pločica ući. Srećom, ovog puta je uspjelo", komentirao je nakon utakmice čovjek odluke, Milan Lucic, koji, čini se, konačno hvata pravu formu. Napadač Bruinsa zbog ozljede je propustio čak 32 utakmice "regularnog" dijela sezone, a noćašnji pogodak bio mu je prvi u ovogodišnjem doigravanju.

Dohvate li Chicago Blackhawksi na kraju sezone Stanley Cup, ovo bi se moglo pokazati kao utakmica koja je sve okrenula. Nakon što su već u prvom dvoboju izgubili prednost domaćeg leda protiv Vancouver Canucksa, Blackhawksi su i noćas pošteno naživcirali svoje navijače, koji su United Centar na kraju ipak napustili zadovoljni.

Početak utakmice u potpunosti je pripao gostima iz Kanade. Zahvaljujući pogocima Raymonda i Samuelssona Canucksi su već nakon pet minuta imali dva gola prednosti, i u tim trenucima moral domaćina našao se na pravoj kušnji. Iako je pogodak Seabrooka u osmoj minuti nagovijestio ekspresni povratak Blackhawksa, tih 2:1 za goste ostalo je nedirnuto sve do posljednje trećine, kada je i dotad odlični Roberto Luongo morao potpisati kapitulaciju.

Sedam minuta nakon povratka s drugog odmora na 2:2 je izjednačio Sharp, u situaciji dok su domaćini imali igrača manje na ledu. Atmosfera u dvorani tada je ponijela Hawkse prema pobjedi, a kada je Versteeg minutu i pol prije kraja pogodio za 3:2, United Centar je gotovo eksplodirao. "Točku na i" prve pobjede Chicaga u ovoj seriji stavio je Kane, poslavši pločicu u praznu mrežu Canucksa.

NHL, rezultati, 03.05.2010:

Istočna konferencija:

Boston – Philadelphia 3:2 (2-0)

Zapadna konferencija:

Chicago - Vancouver 4:2 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2010. u 19:45
    ispravak, prije vise od dva mjecesa...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2010. u 19:44
    Lucic je legenda, a Boston ako ovako nastavi moze u sljedeci krug gdje ce biti uzbudljivo radi incidenta prije mjesec dana kada je Cook poslao Savarda u bolnicu i 2 mjeseca van leda. Ne radujem se tome jer su Penguinsi jaki ali us pomoc Gardena sve je moguce.
    Obrisan korisnik