Ostali sportovi

SFC 1 Slavonski Brod

Ratko Martinović • utorak, 20.04.2010.
SFC 1 Slavonski Brod

Splitska organizacija Milenium Fighting Challenge nastavlja s radom te nakon Dubrovnika MMA karavanu seli u Slavoniju gdje će sa novoosnovanom organizacijom Slavonia Fighting Championship ugostiti prvi spektakl slobodne borbe u ovom dijelu Hrvatske.

Nakon odličnih borbi na samom jugu Hrvatske Slavonski Brod po prvi puta dočekuje regionalne zvijezde ovog sporta. Prvih pet borbi promovira SFC organizacija gdje će se Slavonci okušati protiv boraca iz drugih regija pa će tako Osječani Mario Crljen, Dinko Ivanišević i Krešimir Mileta imati premijerne nastupe protiv zagrebačkih kolega. Borci domaćeg kluba "Tigar Brod", Josip Kočubi i Alen Andrić će pak pred domaćom publikom dočekati juniorskog amaterskog MMA prvaka Hrvatske, Zagrepčanina Filipa Diaba u srednjoj i Osječanina Tomislava Krvavca u velteru. Vatreno krštenje očekuje ove mlade dečke i podrška domaće publike bi mogla biti presudan čimbenik.

Glavnih pet borbi večeri organiziraju MFC i SFC organizacije zajedno i tu će biti zbilja odličnih okršaja. U lakoj kategoriji ćemo tako vidjeti vrlo dobrog Srbina Sretena Miletića i našeg Patricka Perešu iz Pule. Okretni Berin Balijagić kojeg pamtimo po polugama koje je izvlačio iz podređenog položaja očekuje Brazilca Juniora Santiaga. Santiago je upoznao soccer kickove Mare Peraka i sada očekuje pobjedu za koju će morati dati 100%. Marin brat Kristijan želi nastaviti niz pobjeda protiv Slovaka Martina Svobode, te je u tom dvoboju veliki favorit. Srčani Matias Barić peto će slavlje u karijeri tražiti protiv Srbina Mihajla Finčura, a sraz večeri je rezerviran za Ivicu Truščeka i Marcela "Yakuzu" Tranga. Trušček nakon meča u M1 Global organizaciji i poraza želi slaviti protiv nadarenog Slovaka.

Pošto SFC ima namjeru nastaviti turneju po Slavoniji i to u Osijeku, Vinkovcima i Vukovaru kao i MFC u Splitu u lipnju organizacija će zasigurno biti na razini i ljubitelji ovog sporta će na istoku Hrvatske doći na svoje. Posebni gosti su Zelg Galešić (trener Pereše) i Igor Pokrajac (trener Špire Kovača), dok će Mirko Filipović sudjelovati potpisivanjem rukavica za humanitarnu aukciju (spriječen je zbog priprema za borbu sa Patom Barryjem). Nadamo se da će se među ovim borcima pojaviti jedan novi Cro Cop i da ćemo i u sljedećim godinama moći uživati u nečijoj vrhunskoj karijeri.

Main card:
Ivica Trušček (8-4) Vs. Marcel "Yakuza" Trang (5-1)
Matias Barić (4-2) Vs. Mihajlo Finčur (0-2)
Kristijan Perak (2-0) Vs. Martin Svoboda (?)
Berin Balijagić (2-1) Vs. Junior Santiago (2-1)
Sreten Miletić (4-1) Vs. Patrick Pereša (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!