Ostali sportovi

Sokol brončani na EP-u

Sportnet • subota, 17.04.2010.
Sokol brončani na EP-u

Tonimir Sokol, član Hrvačkog kluba Vindija, osvojio je broncu u kategoriji do 60 kilograma na Europskom seniorskom prvenstvu u Azerbajdžanu.

Do najvećeg uspjeha u svojoj karijeri dvadesetčetverogodišnji Varaždinac došao je pobijedivši turskog reprezentativca Sonera Sucua (0-3, 1-0, 2-0). Na putu do borbe za treće mjesto Sokol je bio bolji od predstavnika Norveške Andrea Bergea (0-2, 1-0, 1-0), u četvrtfinalu je svladao Bugara Dzmitrya Alenskog (1-0, 3-0), dok je u polufinalu poražen od domaćeg reprezentativca Hasana Aliyeva (0-2, 0-4) koji je kasnije postao novi europski prvak. Inače, u konkurenciji do 60 kilograma nastupilo je ukupno 17 najboljih hrvača Starog kontinenta.

U svom prvom nastupu na Europskom prvenstvu odličan je bio i drugi Vindijin predstavnik Božo Starčević koji je u kategoriji do 74 kilograma, u jakoj konkurenciji od ukupno 24 natjecatelja, osvojio osmo mjesto.

Iako je izgubio u četvrtfinalu od reprezentativca Azerbajdžana (0-2, 0-4), pošto se domaći hrvač plasirao u finale, Starčeviću je kroz repasaž omogućena borba za broncu, u kojoj je hrvatski reprezentativac poražen od češkog hrvača (0-2, 0-1).

Sutra će na strunjaču i treći Vindijin reprezentativac Siniša Hogač koji će boje Hrvatske braniti u kategoriji do 96 kilograma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!