Nogomet

Runje slomio rebro

srijeda, 14.04.2010.
Runje slomio rebro
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Vedran Runje je po svemu sudeći odigrao posljednju utakmicu u ovoj nogometnoj sezoni. Hrvatski reprezentativac slomio je rebro u ogledu polufinala Francuskog kupa te se najvjerojatnije ove sezone neće vraćati na terene...

Runjin Lens izgubio je od Monaca u produžetku s 1:0 (strijelac Maazou), no hrvatsku ”jedinicu” više je od poraza zaboljelo rebro koje je u napuklo u jednom dvoboju. Runje je usprkos bolovima ostao braniti svoj gol do kraja utakmice, no nakon iste dijagnosticirano mu je puknuće rebra. Liječnička služba preporučila mu je mirovanje do daljnjega kako se ozljeda ne bi pogoršala.

Kako prenose službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza, s Runjom su se nakon ozljede čuli izbornik Bilić i suigrači, kao i liječnik Jurica Rakić koji je izjavio:

”Bez precizne dijagnostičke obrade jednostavno nije moguće niti približno procjeniti o kakvom puknuću se radi i koliko je ozbiljna njegova ozljeda. Prema dosadašnjim iskustvima, oporavak od sličnih ozljeda može potrajati i do četiri, pet tjedana, no moramo sačekati precizne informacije iz Lensa kako bi sa sigurnošću mogli kazati kad će Vedran početi s treninzima i s eventualnim nastupima. Iskreno, teško je vjerovati da će biti u punoj formi za svibanjske prijateljske oglede hrvatske reprezentacije.”

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2010. u 02:00
    pa kud baš Runje, ionako smo najtanji s obranom i golmanima... ako ništa, ovo je sad prilika da se u prijateljskima dokažu mladi golmani poput Delača, Subašića i Lončarića. ionako ćemo se za najviše godinu-dvije morati osloniti na nekog od njih.
    Obrisan korisnik