Ostali sportovi

MFC 2: Noć Gladijatora 5: Pobjede Dubrovčana

Ratko Martinović • ponedjeljak, 12.04.2010.
MFC 2: Noć Gladijatora 5: Pobjede Dubrovčana

Za razliku od loših predstava stranih kolega u Abu Dhabiju, domaći dečki pokazali su odlične borbe uz veliko srce i želju. Pred brojnom dubrovačkom publikom članovi matičnog kluba su učinili svoje i razveselili ljubitelje MMA sporta.

U prvim borbama dominaciju nad protivnicima prezentirali su Delija, Torić i Bilobrk a prava uzbuđenja u srazu punom preokreta demonstrirao je Berin Balijagić, gost iz susjedne BIH. Crnogorac Vučković je i sam bio iznenađen brzinom kojom se mladi Bosanac izvlači iz neugodnih pozicija, te je u jednom takvom okršaju morao predati borbu putem poluge. Balijagić ima priliku svoj niz nastaviti u Slavonskom Brodu gdje će se za mjesec dana suočiti sa Brazilcem Juniorom Santiagom.

Nakon toga je Slovak Biskupic polugom svladao Kristea što je i burno proslavio za što je bio nagrađen brojnim zvižducima publike. U okršaju velikih momaka Ajlin Ahmić nizom je udaraca posramio Talijana Lenardinija, Slovak Pukac je pobjedio najsimpatičnijeg borca večeri, nizozemskog showmana Viktora Kukua koji je plesom i akrobacijama prije i tijekom borbe pobrao simpatije publike. Simpatije struke je izgubio nesportskim ponašanjem prema sucima koje je počastio uvredama zbog onemogućavanja mazanja tijela kremom.

Braća Perak su bez ikakvih problema svladali svoje mađarske protivnike, dok je Antun Račić uzdignutih ruku izašao iz par vrlo neugodnih pozicija protiv sedam kilograma težeg Slovaka Deaka.

Organizacija je po običaju bila na visokoj razini, najavljivač i voditelj borbi također, te moramo ustvrditi da MFC organizacija radi vrlo dobar posao u promociji domaćih MMA događanja.

Sljedeći na redu je MFC 3: SFC 1 u Slavonskom Brodu 7. svibnja gdje će se od poznatijih domaćih boraca predstaviti već spomenuti Balijagić, Kristijan Perak, Ivica Trušćek (okušao se u M1 organizaciji), uz brojne strane borce i premijerne borbe novih slavonskih nada, Brođana Josipa Kočubija i Alena Andrića, Osječana Crljena, Milete, Ivaniševića i Krvavca, te Vukovaraca i Zegrepčana, poput velike MMA nade Filipa Diaba.

Rezultati:
LHW Maro Perak (Hrv) Vs. Tibor Varga (Mađ) - KO 1R
CW Antun Račić (Hrv) Vs. Tomas Deak (Svk) - POLUGA (Gušenje) 1R
LHW Kristijan Perak (Hrv) Vs. Tibor Kovach (Mađ) - KO 1R
WW Robert Pukac (Svk) Vs. Victor Kuku (Niz) - POLUGA 3R
HW Ajlin Ahmić (Hrv) Vs. Danielle Lenardini (Ita) - KO 1R
MW Drazen Biskupic (Svk) Vs. Ivica Kriste (Hrv) - POLUGA (Gušenje) 1R
MW Berin Balijagić (BIH) Vs. Vladimir Vučković (Mne) - POLUGA 1R
LHW Stipe Bilobrk (Hrv) Vs. Laszlo Blaho (Mađ) - POLUGA 1R
HW Mario Torić (Hrv) Vs. Robert Bender (Hrv) - BODOVI (2-1)
MW Ante Delija (Hrv) Vs. Zvonimir Đinđić (Hrv) - BODOVI (Jednoglasno)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!