Nogomet

Ibričić: "Znali smo da ćemo zabiti"

Borna Rupnik • srijeda, 07.04.2010.
Ibričić: "Znali smo da ćemo zabiti"
Foto: Bruno Karadža

Hajduk je minimalnom pobjedom nad Dinamom prošao u finale Hrvatskog kupa, a Senijad Ibričić istaknuo je da je Hajduk zaigrao znajući da pogodak mora doći. Svoja su razmišljanja iznijeli i treneri...

Hrvatski derbi u polufinalu Kupa odlučio je pogodak Senijada Ibričića, a treneri Hajduka i Dinama složili su se da nije bilo lijepo, ali da je Hajduk zasluženo prošao u finale.

"Ovaj grad je zaslužio pobjedu i finale. Posebno moram pohvaliti publiku koja je došla u velikom broju. Čestitke svim akterima, a mi smo dali taj gol i zasluženo pobijedili", kaže Stanko Poklepović.

"Nije bilo posebno lijepo, ne treba bježati od istine. Dinamo je morao ići do kraja da se vrati, a to nam je omogućilo neke prilike na kraju utakmice", dodao je Hajdukov trener pred kamerama HTV-a.

Poklepović je čestitao i strijelcu Ibričiću: "Nije igrao na idealnoj poziciji, pokušali smo s 'ružom' u napadu. Predugo čekamo trofej, ali imamo još jednu utakmicu da se svi zajedno veselimo".

Krunoslav Jurčić prokomentirao je susret sljedećim riječima: "Bilo je borbeno, iako sam želio nogometno kvalitetnu predstavu. No, uza sve želje pretvorilo se u nabijačinu i žao mi je što nismo preuzeli odgovornost i pokušali više igrati nogomet".

"Žao mi je i jer nas je pratio velik broj navijača, a Hajdukovi su navijači stvorili lijepu atmosferu. Šteta što utakmica nije bila ljepša, a takve utakmice obično presudi jedan takav gol. Nije Tomo Butina kriv, takve greške se događaju", nastavio je.

"Dobro smo ušli u utakmicu, imali kontrolu 20 minuta, ali ne kroz igru nego kroz nekakve odbijance. Na kraju smo prešli u potpuni rizik, probali i 3-4-3, a to je ostavilo prostora Hajdukovim brzim kontrama", završio je strateg Dinama.

Dinamov mladi stoper Tomislav Barbarić nije bio posebno pričljiv: "I očekivali smo tvrdu, borbenu utakmicu. Hajduk je zabio gol iz ničega, a nakon toga više nije bilo igre. Osim toga, svašta je letjelo na teren, ali što reći - Hajduk ide dalje".

Jedini strijelac na utakmici otkrio je i da Hajduk nije želio zaigrati glavom bez obzira. "Mislim da je bila teška utakmica. Znali smo da ne smijemo srljati i čuvali smo 'nulu', ali znali smo i da ćemo postići pogodak. To se dogodilo nakon Dinamove pogreške. Iako je Šibenik uvijek neugodan protivnik, smatram da imamo veće šanse u finalu", izjavio je Senijad Ibričić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!