Vodeni sportovi

Jedno zlato i dva srebra za Hrvatsku!

Sportnet • petak, 02.04.2010.
Jedno zlato i dva srebra za Hrvatsku!

Jedno zlato i dva srebra za Hrvatsku na Trofeju princeze Sofije, trećoj regati ovogodišnjeg Svjetskog kupa olimpijskih klasa! Tina Mihelić pobjednica je u Laser Radialu, Tonči Stipanović drugi je u Laseru, Ivan Kljaković Gašpić drugi u Finnu. Šime Fantela i Igor Marenić zauzeli su deveto mjesto u klasi 470."

Tina Mihelić prva je hrvatska jedriličarka koja se popela na najviše postolje jedne regate Svjetskog kupa. S petim mjestom u plovu za odličja Tina je u Palma de Mallorci uzela ukupnu pobjedu u Laser Radialu.

"Regata u Palmi prošla je dobro. Došla sam ovdje bez nekih rezultatskih očekivanja, više da vidim gdje sam u odnosu na konkurenciju i da vidim kako sam trenirala ove zime. Ovaj rezultat mi je potvrda da sam zimu, tj. zadnja dva mjeseca (op.a. prije toga je bila ozlijeđena) dobro trenirala i osmijeh je na licu", zadovoljna je Tina Mihelić.

Samo dva boda nedostajala su da Tonči Stipanović bude pobjednik u Laseru. Tonči je pobijedio u današnjem plovu za odličja, a da je Španjolac Javier Hernandez ušao samo jedno mjesto slabije (bio je četvrti), zlato bi pripalo našem kormilaru.

"Bilo je svega na ovoj regati. Sve je krenulo dobro od prvog dana, međutim u finalu se zakompliciralo. Drugi plov prvog dana finala 30 brodova je ušlo zajedno u cilj, regatni odbor baš nije bio u stanju sve pohvatati, meni su upisali 21. mjesto, a ušao sam 16. Tih pet bodova pokazali su se jako važni, jer bi bez njih bio daleko prvi. Zadnji dan finala, nakon 16. i 1. mjesta u dva plova, startali smo i treći u kojem sam vodio do 20 metara prije cilja kada je plov prekinut. Španjolac i ostala konkurencija su stajali loše, i s tom pobjedom danas ne bi trebao ni jedriti plov za odličja. Danas sam dao svoj maksimum, u regati od 300 metara sam pobijedio s 50 metara prednosti, tako da sam jako zadovoljan svojim jedrenjem", javio je Tonči iz Španjolske.

Unatoč bolesti, Ivan Kljaković Gašpić zauzeo je drugo mjesto u klasi Finn. U plovu za odličja bio je šesti.

"Od početka regate bilo je dosta neugodno, jer sam zbog bolesti 15 dana bio bez treninga, tako da sam se osjećamo potrošeno jako iscrpljeno nedostajalo mi je 30-40 posto snage. Međutim, srećom nije bilo previše vjetra i na 10–12 čvorova uspio sam se izboriti za solidne pozicije i regatu privesti kraju. Drugo mjesto je zaista izvrstan rezultat, s obzirom na sve okolnosti", kazao nam je Ivan.

Kljaković Gašpić ostaje na pripremama u Španjolskoj. Najprije u Palma de Mallorci, a potom u Valenciji trenirat će s najboljim svjetskim finistima, kako bi se što bolje pripremio za glavni cilj sezone – Europsko prvenstvo početkom svibnja u Splitu. Pobjednik Trofeja princeze Sofije u klasi Finn je Britanac Edward Wright.

Šime Fantela i Igor Marenić zauzeli su odlično deveto mjesto u klasi 470. Svaki plasman u plov za odličja sjajan je rezultat jer je konkurencija u svim klasama žestoka i svatko iz prvih 20 na svijetu može biti pobjednik regate. Fantela/Marenić danas su u plovu za odličja bili peti. Regatu su pobijedili Francuzi Lebeoucher/Garos.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!