Ostali sportovi

Bob Sapp u Splitu i MMA u Slavoniji

Ratko Martinović • srijeda, 24.03.2010.
Bob Sapp u Splitu i MMA u Slavoniji

Da je netko samo koji mjesec ranije rekao da će Bob Sapp nastupati u Splitu i da će Slavonija ugostiti MMA događaj svaki veći poznavatelj sporta bi samo nezainteresirano odmahnuo rukom. No, kao i inače u sportu, stvari se promijene u trenu...

Jubilarni deseti Obračun u ringu još jednom u Dalmaciju dovodi samu kremu domaćeg i regionalnog K1 programa kao i uvijek prisutne MMA borbe. Apsolutna zvijezda večeri je američko čudo od čovjeka, 180 kilograma težak Bob Sapp. Nekada igrač američkog nogometa danas je tamo gdje ga najbolje plate, bilo to u kečerima, K1, MMA ili u filmovima. U K1 ima pet poraza u nizu, no ipak je dva puta pobijedio najvećeg u povijesti, Ernesta Hoosta. To mu je ujedno i kruna sportske karijere koja je krenula nizbrdo legendarnim porazom od našeg Filipovića, a uz taj meč svi pamtimo i onaj protiv Minotaura gdje mu je doslovno lomio kičmu.

Velika zvijezda u Japanu i Južnoj Koreji trenutno snima novu verziju Konana i u punoj tjelesnoj formi dolazi u Split gdje se suprotstavlja Austrijancu Saschi Weinpolteru (skor 6-2). Nama zanimljive borbe su i ona između Frane Radnića i Phillipa Salmona u kojoj naš borac brani Wako Pro K1 pojas, a uz njega su tu još i prvak Hrvatske u boksu, Marko Tomasović, Bosanac Denis Stojnić, Mladen Brestovac, Big Brother finalist Marko Deša i mnogi drugi. Uz ovakav fight card i proslavu obljetnice Spaladium Arena će "gorjeti".

Uz splitski spektakl ističemo i Milenium Fighting Challenge, skraćeno MFC, koji u mjesec dana čak dva puta suorganizira MMA večeri. Dubrovnik 9. travnja dočekuje MFC 2 i Noć gladijatora 5. Borba večeri je ujedno i borba za pojas srednje kategorije gdje Antun Račić očekuje Cristiana Bindu (skor 5-7), a uz njega su glavne zvijezde braća Perak.

Sada dolazimo i do najzapostavljenijeg dijela Hrvatske što se borilačkih sportova tiče a to je Slavonija. S radom počinje SFC iliti Slavonia Fighting Championship čiji je cilj pokretanje MMA sporta u svim slavonskim gradovima. Prvi na redu je i sam centar ove organizacije, Slavonski Brod, s velikim višedesetljetnim boksačkim zaleđem. Otvaranjem drugog slavonskog MMA kluba nazvanog TIGAR Brod (nakon Huber Champion Gyma iz Osijeka) otvorio se i prostor za pokretanje organizacije.

Odmah je i pokrenuta ideja događaja što će se održati 7. svibnja u sklopu Dana sporta i zdravog života koji će u Slavoniju na velika vrata dovesti sportski stil života. Pošto je MFC suorganizator događaja i borci će biti jaka regionalna imena u usponu poput Ivice Trušćeka, Dejana Miloševića i Kristijana Peraka. Uz main card paralelno će započeti i prvenstvo Slavonije čija je zamisao stvaranje novih Filipovića i to iz gradova poput Broda, Vinkovaca, Osijeka, Vukovara itd.

Pošto je uvijek najvažnije da se nešto događa, a u Hrvatskoj je to sve češće slučaj, sto posto je sigurno da će MMA svoj pravi uspon tek doživjeti i da ćemo biti svjedoci novih moćnih boraca iz svih krajeva Lijepe Naše. Pošto smo sportska nacija tako nešto je tek pitanje vremena...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!