Zimski sportovi

Sator: "Pregovori o ostanku su u tijeku"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 22.03.2010.
Sator: "Pregovori o ostanku su u tijeku"
Foto: Davor Sajko

Jedno od najvažnijih pitanja po završetku Medveščakove sezone glasi: hoće li ostati trener Ted Sator? Američki je stručnjak u Zagrebu zaradio simpatije mnogih, a o nastavku njegovog angažmana još se razgovara...

Ted Sator pokazao se još jednim punim pogotkom čelnih ljudi zagrebačkog Medveščaka. Strateg Medvjeda poveo je svoje hokejaše do polufinala EBEL-a i bio bi rado viđen stanovnik Zagreba i naredne sezone.

No, njegova je sudbina zasad neizvjesna. "Pregovori su u tijeku", otkrio je Sator, "i nadam se da ćemo se uskoro dogovoriti. Moram razgovarati i sa svojom obitelji, a imam i obveza s mađarskom reprezentacijom".

Alan Letang, kapetan Medveščaka: "Drago mi je što ostajem još dvije godine, već sam po dolasku rekao da ovdje želim graditi svoj novi dom. Istina, svi smo dolazili u nepoznato i na temelju iskrenih mišljenja - u hokeju se vrline i mane teško skrivaju - ali smo s vremenom shvatili u kakvu smo ugodnu sredinu došli, a dobili smo i nevjerojatnu podršku.

Nismo znali puno o hrvatskom hokeju, no dolazak Teda Satora bio je karika koja nedostaje. Sada nas krase radna etika, marljivost i mislim da možemo postići svašta.

Kvaliteta Franka Banhama dodatno će popraviti imidž momčadi. Njegov je dolazak važan korak prema naprijed jer raste i kvaliteta lige, a mi se svojim vještinama želimo nositi i s momčadima poput Red Bulla. Naša igra je sada plus za svako sljedeće pojačanje".

"Mogu reći da sam oprezan, ali i optimističan. Svi su mi igrači Medveščaka prirasli srcu. Ipak, ne želim žuriti", nastavio je Amerikanac.

Objasnio je što će još utjecati na njegovu konačnu odluku: "U Zagrebu zapravo imam sve, odlične igrače, sposobnu upravu i izvanrednu organizaciju, ali ja sam profesionalac i moram razvijati svoju karijeru na najvišoj mogućoj razini".

"Volio bih dati svoj doprinos nastavku Medveščakove priče", dodao je Sator, koji će čak i ukoliko napusti trenersku funkciju pomoći Medvjedima. Obećao je u tom slučaju svojim savjetima i kontaktima sudjelovati u slaganju kockica za sljedeću sezonu.

Kako god pregovori završili, Tedu Satoru prva će Medveščakova pustolovina u EBEL-u ostati u sjajnoj uspomeni. "Hvala svima: igračima, publici i čelništvu. Ovo je bilo neponovljivo iskustvo", izjavio je.

"U posljednjih smo 30 utakmica pokazali da pripadamo među četiri najbolje momčadi ovog natjecanja. Krećemo se u pravom smjeru, a momčad je talentirana i savršeno spremna na suradnju. Odlični su na ledu i izvan njega", pohvalio je Sator svoje hokejaše.

"Svi su impresionirani otvorenošću i prijateljstvom na koje smo naišli u Zagrebu. Osjećam se kao dobrodošao gost", istaknuo je.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!