Zimski sportovi

San Jose do petog uzastopnog poraza

Matej Milanović • subota, 20.03.2010.
San Jose do petog uzastopnog poraza

U NHL susretima odigranima u petak, San Jose je svoju seriju poraza povećao na pet. Sharksi su već ispustili vrh Konferencije, a sada je ugroženo i prvo mjesto u Diviziji. Ovog puta je bolji od njih bio Calgary. Anaheim je doma preokrenuo s Islandersima, a Columbus s Minnesotom. Detroit je pak nadoknadio dva gola kod Edmontona, ali je ipak izgubio nakon raspucavanja...

New York Islandersi su kod Anaheima poveli u desetoj minuti, a svega 20 sekundi kasnije stiglo je izjednačenje domaćih. Dvije minute prije odlaska na prvi odmor do prvog vodstva je došao Anaheim, no do kraja trećine su gosti izjednačili na 2:2. U drugoj trećini Islandersi su s dva gola u powerplayu došli do velikih 4:2.

Anaheim se međutim uspio vratiti. Prvo su domaći smanjili polovicom treće dionice, a potom je Lubomir Visnovsky izjednačio 32 sekunde prije kraja utakmice. Potom se igrao produžetak koji je trajao svega 14 sekundi, nakon kojih je Saku Koivu u kontri donio pobjedu od 5:4 Patkama. Kod domaćih je dva gola zabio Visnovsky, a kod gostiju isto toliko Kyle Okposo.

Najslabiji sastav lige, Edmonton, je doma igrao protiv Detroita koji je trenutačno osmi na Zapadu i u punoj je borbi za doigravanje. Nakon pet minuta rezultat je bio iznenađujućih 2:0 za domaće. Detroit je uspio smanjiti tijekom druge trećine, a svega pet desetinki prije posljednje sirene Brian Rafalski je pogodio za 2:2 i produžetak.

Utakmica je na kraju otišla na raspucavanje u kojem je u nakon prve serije Edmonton poveo 1:0. U drugoj su oba sastava zabila, a u trećoj je vratar Detroita, Jimmy Howard, obranio šut domaćih i dao zadnju šansu svojima. No, pokušaj Valtterija Filppule obranio je Devan Dubnyk i potvrdio pobjedu Edmontona.

Poraz Detroita iskoristio je Calgary, koji ga je stigao na ljestvici. Kanađani su na svom terenu svladali San Jose. Domaći su vodili 2:0 već nakon deset minuta. San Jose je smanjio početkom druge trećine, no već do 32. minute bilo je 4:1 za Calgary. Gosti su stigli do drugog pogotka polovicom treće dionice, a dvije minute prije kraja su smanjili i na 4:3. Do kraja ipak nije stiglo izjednačenje. Sharksima je to peti uzastopni poraz kojim su ozbiljno ugrozili vrh Divizije, jer je Phoenix sve bliži.

Minnesota je u gostima kod Columbusa povela u prvoj trećini, a nakon tri minute druge bilo je i 2:0. Domaći su svoj gol postigli u 34. minuti. Kobna je za goste bila 52. minuta u kojoj su u razmaku od 27 sekundi primili dva gola i našli se u zaostatku od 3:2. Slavlje Columbusa potvrdio je Rick Nash u posljednjoj minuti, svojim drugim golom na susretu, za 4:2.

NHL, Rezultati, 19.03.2010:
Anaheim - NY Islanders 5:4 (OT), Calgary - San Jose 4:3, Columbus - Minnesota 4:2, Edmonton - Detroit 3:2 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!