Zimski sportovi

Veliki posao Montreala

Ante Jukić • srijeda, 17.03.2010.
Veliki posao Montreala

Utrka za doigravanjem u najjačoj hokejskoj ligi svijeta ulazi u dramatičnu završnicu, a utakmica koja je noćas privukla najviše pozornosti bila je ona u Madison Square Gardenu, gdje su se sučelili NY Rangersi i Montreal Canadiensi. Šestom uzastopnom pobjedom momčad iz Quebeca napravila je veliki korak prema sigurnoj zoni, dok su Rangersi ostali tri boda ispod crte...

Montreal Canadiensi pamte i bolje sezone od ove, no srećom po njih, optimalnu formu uhvatili su u pravi čas. Sretnim golom Sergeja Kosticina početkom posljednje trećine, kojeg je u samoj završnici pogotkom u praznu mrežu potvrdio Plekanec, Canadiensi su svladali NY Rangerse, kojima nije pomogla ni odlična predstava vratara Henrika Lundqvista (32 obrane). Uoči posljednjih dvadeset minuta dvoboja, inače, rezultat je bio 1:1, a strijelci su bili Metropolit i Avery.

Šestom uzastopnom pobjedom najtrofejnija NHL momčad učvrstila je svoju poziciju među osam najboljih momčadi Istočne konferencije, dok je, istodobno, bitno oslabila akcije svojih večerašnjih protivnika. Canadiensi na šestom mjestu imaju 78 bodova i realne izglede da sustignu Ottawu na petom (79), Rangersima, pak, na devetom mjestu (71) slijedi vrlo težak zadatak.

Njujorčanima noćas na ruku nije išla ni pobjeda Boston Bruinsa, momčadi trenutno koja drži toliko željenu osmu poziciju Istočne konferencije. Do 73 boda u sezoni Bruinsi su došli rezultatski uvjerljivom 5:2 pobjedom kod probuđene Caroline, no konačan rezultat ne otkriva pravo stanje na ledu u u ovom dvoboju. Deset minuta prije kraja Hurricanesi su još uvijek bili "debelo" u igri (2:3), da bi onda Ryder i Krejci ipak razriješili sve dvojbe i potvrdili dva velika boda za goste.

Zahvaljujući 4:3 domaćoj pobjedi nad Buffalom, kakve-takve play-off ambicije zadržala je Atlanta, dok su susjedi s Floride noćas vjerojatno propustili svoj zadnji vlak. Tampa je na svom ledu s 2:1 poražena od Phoenixa, no taj je poraz ništa naspram onog Panthersa, koje su Capitalsi naprosto otpuhali s leda. Washington je, bez kažnjenog Ovečkina (prva od dvije utakmice prisilne pauze), u Sunriseu slavio s visokih 7:2, uz dva pogotka Laicha.

Na Zapadu, St. Louis se domaćim porazom od Colorada vrlo vjerojatno oprostio od doigravanja, a među osam izabranih gotovo sigurno neće biti ni Dallas Starsa, usprkos uvjerljivoj 8:2 pobjedi (dvaput pogodili Morrow i Ribeiro) nad San Joseom. Nashville je nakon raspucavanja bio bolji od Philadelphije, te je s ta dva boda pobjegao u relativnu sigurnost sedmog mjesta, dok Minnesoti u konačnosti neće puno značiti noćašnjih 4:2 protiv Edmontona, s obzirom da Wildsi i dalje imaju šest bodova zaostatka za osmoplasiranim Detroitom.

U posljednje dvije utakmice večeri, vidjeli smo dvoboje "sigurnih" i "otpisanih". Zanimljivo je da su u obje, i to kao gosti, slavili autsajderi - Toronto je u ontarijskom derbiju s čistih 4:1 bio bolji od Ottawe, a ništa manje uvjerljivi nisu bili ni NY Islandersi, koji su rezultatom 5:2 (dva gola Tavaresa u pobjedničkoj momčadi) slavili u Vancouveru.

NHL, rezultati, 16.03.2010: Carolina - Boston 2:5, Atlanta - Buffalo 4:3, NY Rangers - Montreal 1:3, Ottawa - Toronto 1:4, Tampa Bay - Phoenix 1:2, Florida - Washington 3:7, St. Louis - Colorado 3:5, Nashville - Philadelphia 4:3 (SO), Minnesota - Edmonton 4:2, Dallas - San Jose 8:2, Vancouver - NY Islanders 2:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!