Zimski sportovi

Red Bull opet nadjačao Medvjede

Krešimir Ferlak • utorak, 16.03.2010.
Red Bull opet nadjačao Medvjede
Foto: Davor Sajko

Iako je nedjeljna pobjeda Medveščaka u Salzburgu podgrijala nade u preokret polufinalne serije, Red Bull je ponovno dokazao svoju snagu i novim slavljem u Ledenoj dvorani (5:1) stigao nadomak finala EBEL-a...

Pred sam početak utakmice atmosfera je dosegla točku usijanja. Već je nadaleko poznato da na gotovo svakom susretu navijači u Ledenoj naprave nezaboravan štimung, ali ovo je bilo nešto posebno. Većina navijača je poslušala naputak kapetana Alana Letanga i obojala dvoranu u plavu boju. A kada je krenulo počeo je i plavi pakao!

Gostujući igrači su bili očito pomalo impresionirani svime što se događalo na tribinama, a Medvjedi su dobili dodatni elan i u prvih pet minuta stisnuli Red Bull. U gotovo svakom napadu bila je poneka prilika, ubrzo je Medveščak dobio i igrača više, a rezultat se nije mijenjao ponajviše zahvaljujući vrataru gostiju Davidu Leneveu koji je sjajno skinuo par opasnih pokušaja.

Nakon što su se oslobodili početnog pritiska gosti su odmah zabili. Nakon jednog odbijanca vodstvo je momčadi iz Salzburga donio Daniel Wesler. Taj gol je malo šokirao Medvjede, pa su ubrzo napravili i prvi prekršaj. Na samom isteku vremena s igračem manje Jonathan Filewich zatresao je mrežu Roberta Kristana i gosti su se sad već našli u ozbiljnijoj prednosti.

Bio je novi šok za igrače, ali ne i za publiku. I dalje se fanatično navijalo, podiglo je to domaće igrače, a rezultat toga je pogodak Jeffreya Heereme za smanjenje rezultata. Do kraja perioda pogodaka više nije bilo, bilježimo par prilika sa svake strane, ali ostalo je 2:1 za Red Bull. Za našeg predstavnika bilo je najbitnije da su postigli pogodak i vratili se u utakmicu.

Drugi period bio je mirniji što se pogodaka tiče, ali na terenu nije bilo predaha. U drugih dvadeset minuta postignut je samo jedan pogodak. Nažalost, pao je u domaću mrežu. Drugi puta na utakmici strijelac je bio Filewich, a zabio je točno minutu prije kraja trećine. To je pokvarilo dojam jer je Medveščak bio bolja momčad većim dijelom drugog perioda.

Bilo je nekoliko opasnih pokušaja domaćih igrača, par situacija s igračem više, ali opet se istaknuo danas stvarno izvrsni Leneveu na vratima Red Bulla. Medvjedi su, tako, u treći dio krenuli s dva gola zaostatka. Međutim, činjenica da bi to moglo biti posljednjih dvadeset minuta u Domu sportova ove sezone trebala je biti dovoljna motivacija da se igrači izvuku sve što imaju.

Treći period je, međutim, krenuo u krivom smjeru. Već nakon malo više od minutu igre Brent Aubin povisio je na 4:1. Treba reći kako je Kristan mogao i bolje reagirati kod ovog udarca, pločica mu je iznad ramena prošla u gol. Medveščak je nakon toga uistinu pokušao sve, ali Red Bull je previše iskusna i jednostavno prekvalitetna momčad da bi dozvolila da se ugrozi tolika prednost.

Nekoliko puta je pločica prošla tik uz vratnicu Red Bullovog gola ili se opet istaknuo Leneveu, a ni sreće nije ovoga puta mazila Medvjede. Bio je to dan kada jednostavno nije išlo. Red Bull je do kraja bez problema kontrolirao susret, a pred kraj su igrači Medveščaka gubili živce i napravili nekoliko uzastopnih prekršaja.

Red Bull je to mirno koristio, a postigli su i peti pogodak preko Michaela Siklenke. Završilo je, tako, 5:1, a kući se Bikovi vraćaju s dvije velike meč-lopte i prilikom da sve završe za dva dana u Salzburgu.

Bio je to poraz koji je rastužio, ali ne i utišao dvoranu. Nakon susreta, publika je po običaju ostala nekoliko minuta pozdravljati svoje junake sa željom da se serija vrati u Dom sportova i da ovo ipak nije kraj. Za to će trebati mnogo više nego danas, ali Medveščak je već puno puta ove sezone pokazao da je sposoban za to.

EBEL - doigravanje

polufinale

Red Bull Salzburg2:0Medveščak
Vienna Capitals4:0LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz1:3Vienna Capitals
Red Bull Salzburg1:4Medveščak
Vienna Capitals5:4LIWEST BW Linz
Medveščak1:5Red Bull Salzburg
LIWEST BW Linz2:1 *Vienna Capitals
Red Bull Salzburg3:2Medveščak
Vienna Capitals4:6LIWEST BW Linz
LIWEST BW Linz6:5 *Vienna Capitals
Vienna Capitals5:7LIWEST BW Linz
KAC6:4Villacher SV
Red Bull Salzburg6:4Vienna Capitals

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2010. u 17:34
    Slažem se. da je ušlo u prvih 5 minuta razvalili bi ih . što se mene tiče odgledao sam skoro sve domaće tekme i moram reći da su medvedi organizacijski fulali zadnje tri utakmice,dozvolivši ulaz u dvoranu huliganima i ljudima koji nisu hokejaška publika i kojima je nešto drugo na pameti.To su svi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2010. u 01:35
    definitivno smo odigrali bolje nego u saslzburgu kad smo dobili 4:1, ali danas je Leneveu bio nabrijan
    Obrisan korisnik
  • vlacng16.03.2010. u 23:40
    ma nafulali su se previso, bio sam u dvorani i atmosfera je bila genijalna..
    vlacng
  • IanZG16.03.2010. u 21:33
    impresivno, prakticki ste ovo objavili sa zadnjim zvizdukom suca. Steta za poraz nakon uraganskog pocetka, da je uslo nesto u prvih par minuta nista ne bi bilo isto... Nema veze, i dalje ste najbolji!
    IanZG