Zimski sportovi

Detroit na plus tri

Krešimir Ferlak • utorak, 16.03.2010.
Detroit na plus tri

Noćas su odigrane tri NHL utakmice, a središnja je bila one između Calgarya i Detroita. Riječ je o izravnoj borbi za osmo mjesto Zapada, a od jutros Red Wingsi malo lakše dišu.

Prije utakmice Detroit je imao jedan bod više od Calgarya na osmom i posljednjem mjestu koje vodi u doigravanje. Zbog toga je ova utakmica bila od posebne važnosti, prema najavama igrača možda i najvažnija za ove dvije ekipe kroz regularnu sezone. Prije otprilike tjedan dana u sličnoj situaciji, Flamesi su slavili u Detroitu, a sada su Red Wingsi uzvratili na ledu Pengrowth Saddledomea.

Susret je počeo po scenariju domaćina, nakon manje od dvije minute igre Craig Conroy dovodi Calgary do vodstva. Očekivalo se da bi ovaj pogodak mogao rasplamsati utakmicu, ali ipak je ovdje bio preveliki ulog i obje ekipe su igralo dosta oprezno. Pogodaka u prvom periodu više nije bilo, a vidjeli smo po deset udaraca na vrata sa svake strane.

U drugom periodu Detroit je malo pojačao, ali krajem perioda veliku šansu dobili su domaćini. Kada su imali igrača manje, Curtis Glencross je izborio kazneni udarac, ali Jimmy Howard na vratima Detroita je bio spretniji. Kazna je stigla odmah, dok je još Calgary bio s igračem manje, izjednačuje Pavel Dacjuk.

U treći period se ušlo s još većom dozom opreza, jer su svaki pogodak i svaka pogreška mogli biti ključni. Tako je i bilo. Minutu i devetnaest sekundi prije kraja, Tomas Holmstrom je preusmjerio udarac Johana Franzena i pločica je završila u mreži domaćih. Veliko slavlje ze Red Wingse i sada već solidnih tri boda prednosti. Ništa još nije gotovo, ali desetak utakmica prije kraja, to je značajna prednost.

New Jersey je odigrao odličan prvi period i pobjedom protiv Bostona primaknuo se na dva boda do vodeće momčadi divizije, Pittsburgh Penguinsa. Seriju je otvorio Rob Niedermayer, a do kraja perioda precizni su i David Clarkson, te Zach Parise. Bila je to prednost koju Boston nije uspio dostići.

Međutim, pokušali su Bruinsi sve. Odmah na početku drugog perioda smanjio je Blake Wheeler, a Patrice Bergeron je krajem susreta osigurao uzbudljivu završnicu. Promjene više nije bilo, bodovi su ostali u Newarku, a istaknuo se i Martin Brodeur s 34 obrane. Važna pobjeda za Devilse, dok Boston ostaje u grčevitoj borbi za doigravanje.

U sjeni gore opisanih susreta, svoju utakmicu odigrali su Columbus i Edmonton, jedine dvije ekipe koje nemaju ni teoretske šanse za doigravanje na Zapadu. Baš zato su odigrali opuštenu utakmicu, a na kraju je Columbus slavio s 5:3. Najučinkovitiji kod Blue Jacketsa bio je švedski napadač Kristian Huselius sa pogotkom i tri asista, dok je kod gostiju pogodak i asistenciju upisao Huseliusov sunarodnjak, Robert Nilsson.

NHL, rezultati, 15.3.2010.: New Jersey – Boston 3:2, Columbus – Edmonton 5:3, Calgary – Detroit 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!