Zimski sportovi

Kanaet najbolji mladi igrač EBEL-a

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 08.03.2010.
Kanaet najbolji mladi igrač EBEL-a
Foto: Kristijan Komarica

Medveščakov 18-godišnji napadač Dominik Kanaet proglašen je najboljim mladim igračem EBEL-a u veljači, pobijedivši s 3559 bodova Vienninog Rafaela Rottera...

18-godišnji Medveščakov napadač Dominik Kanaet najbolji je mladi igrač EBEL-a u veljači, prema glasovima navijača na službenoj internetskoj stranici lige.

Mladi Zagrepčanin koji se Medvjedima priključio krajem prvoga dijela sezone iz slovačkog Martina do sada je nastupio u deset susreta, a u debiju protiv Olimpije 5. veljače postigao je dva zgoditka. U slohokeju je upisao i dvije asistencije.

"Ova je pobjeda za mene veliko priznanje. Nadam se da ću igrama u polufinalu doigravanja još više pomoći klubu. Veselim se svakoj novoj pobjedi i iskreno se nadam kako ćemo nošeni ovakvim navijačima doći i do finala", rekao je Kanaet.

Drugoplasiranog Rafaela Rottera iz Vienna Capitalsa Kanaet je iza sebe ostavio za više od 1000 bodova, a daleko iza slijede ih još i Markus Pöck (KAC), David Jobb (Fehervar), Andreas Kristler (Villacher), te Kevin Puschnik (Red Bull).

Kanaetu sada predstoji i borba za najboljeg mladog igrača godine zajedno s Fabianom Weinhandlom (rujan), Boštjanom Goličićem (listopad), Alesom Silom (studeni), Martinom Schumingom (prosinac), Žigom Panceom (siječanj) i Markusom Pirmannom (mladi igrač koji je dobio najviše glasova do sada). Glasanje za sezonu 2009./2010. trajat će od 21. do 28. ožujka 2010.

Prva utakmica polufinala doigravanja lige EBEL igra se sutra u Salzburgu, gdje će Medvjedi pokušati doći do ranog vodstva koje bi vodilo prema finalu. Prva zagrebačka utakmica je u četvrtak 11. ožujka u Ledenoj dvorani Doma sportova od 19.15 sati. U finale doigravanja ulazi momčad koja prva skupi četiri pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2010. u 16:40
    cestke malom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2010. u 10:08
    Bravo Dominik! Veliki potencijal!
    Obrisan korisnik