Nogomet

"Radije bih umro nego oprostio"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 01.03.2010.
"Radije bih umro nego oprostio"
Foto: Sandro Donda

Karijeru Zinedinea Zidanea obilježio je, osim nogometnih vještina, i sukob s Marcom Materazzijem u finalu Svjetsko prvenstva u Njemačkoj. Francuz na ispriku niti ne pomišlja...

U finalu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj Zinedine Zidane zaradio je crveni karton nakon nasrtaja na talijanskog braniča Marca Materazzija. O tom su se incidentu rasprave vodile mjesecima, pa i godinama.

Materazzi je na terenu vrijeđao njegovu obitelj, a Zidane ga je udario glavom. Francuz je španjolskom El Paisu ovih dana izjavio: "Ne krivim se zbog toga što se dogodilo, ali ne mogu se ispričati jer bi to značilo da Materazzijevo ponašanje smatram normalnim".

"Oprostite mi na takvom stavu, ali ništa se nije promijenilo. Spreman sam oprostiti svima, ali ne i Materazziju. To se nikada, nikada neće dogoditi. Time bih pregazio vlastitu čast. Radije bih umro", jasan je bio Zinedine Zidane.

"Uvrijedio je mene i moju bolesnu majku. I to više nego jednom. U početku nisam reagirao, ali u onom trenutku jesam", nastavio je legendarni francuski veznjak čija je momčad berlinsko finale izgubila nakon izvođenja jedanaesteraca.

Zidane je za kraj povukao još jednu paralelu: "Da se radi o nekom pristojnom momku, dobrom dečku poput Kake, ispričao bih se. Ali Materazziju neću".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani01.03.2010. u 16:07
    pa zbilja, nema mu se zašto ispričavati. Materazzi bi se trebao njemu ispričati. Ali dajte više ne pišite o ovoj sto puta prožvakanoj temi.
    Bogomdani