Zimski sportovi

Kristan se ispričao i dobio novčanu kaznu

Sportnet • petak, 26.02.2010.
Kristan se ispričao i dobio novčanu kaznu
Foto: Dejan Popek

Prvi vratar KHL Medveščak Robert Kristan zbog incidenta nakon drugog susreta doigravanja između Medveščaka i Graza kažnjen je od strane kluba novčano s pet tisuća kuna. Igrač se ujedno ispričao i napomenuo kako se takvo što u budućnosti neće ponoviti...

Slijedom prekršaja koji je Robert Kristan, vratar KHL Medveščak Zagreb počinio u noći s 23. na 24. veljače u Zagrebu, Stegovna komisija KHL Medveščak Zagreb u sastavu: Ivan Tolić, Dragutin Ljubić i Antonio Zujić u dogovoru s vodstvom kluba donijelo je sljedeću stegovnu odluku:

Stegovna komisija KHL Medveščak Zagreb vrlo je ozbiljno pristupila ovom slučaju te je nakon pomne diskusije s vodstvom kluba i sagledavši sve činjenice, uzevši pritom u obzir sportske vrijednosti, rezultate i zalaganje igrača tijekom sezone, donijela odluku kako će vratar KHL Medveščak Robert Kristan temeljem predmetnog događaja i zbog nesportskog ponašanja ususret odlučujućim utakmicama doigravanja biti kažnjen jednokratnom novčanom kaznom od 5.000,00 kuna. Razlozi odluke Stegovne komisije kao i tijek rasprave o istoj klupska su poslovna tajna i detalji iste neće biti komunicirani medijima i javnosti.

Stegovna komisija i vodstvo kluba još jednom ističu kako u niti jednom slučaju ne odobravaju nesportsko ponašanja vratara momčadi Roberta Kristana, te i dalje otvoreno provode nultu toleranciju na slučajeve nesavjesnog i nesportskog ponašanja igrača, u ovom slučaju igračevo neodgovorno upravljanje vozilom u alkoholiziranom stanju te nesportsko ponašanje ususret odlučujućim utakmicama doigravanja!

Vodstvo kluba u potpunosti će podržati Kristana u njegovom povratku u momčad i sudjelovanje u sportskim uspjesima do kraja sezona i u budućnosti!

Ted Sator - trener momčadi 1 KHL Medveščak, o vlastitom stegovnom postupku protiv igrača Roberta Kristana, odlučuje osobno u dogovoru sa svojim sportskim timom.

Novčani iznos kojim je kažnjen vratar Robert Kristan klub će iskoristit za kupovinu ulaznica kojima će darovati navijače koji će organiziranim autobusom putovati na četvrtu utakmicu doigravanja u utorak 2. ožujka u Graz. Informacije o autobusnom prijevozu i rezervacija sjedala na [email protected] ili 091 588 3079.

Zbog svog ponašanja, ispričao se i sam Kristan koji se također oglasio putem priopćenja.

"Doista nema isprike za moje ponašanje u noći sa srijede na četvrtak. Stoga se želim iskreno i otvoreno ispričati vodstvu kluba, treneru, igračima iz momčadi, javnosti i osobito svim navijačima KHL Medveščak Zagreb.

U potpunosti sam svjestan svoje uloge kao vrhunskog i profesionalnog sportaša koji treba biti uzor mnogima, osobito mladima. Dozvolite mi da vas ovim putem uvjerim i obećam kako se to više nikada neće dogoditi.

Više od svega je neodgovorno i osuđujuće voziti u pripitom stanju i ovim putem upozoravam sve i molim na razumno ponašanje u takvim opasnim situacijama kako za vozača tako i za druge osobe u prometu. Upozoravam sve vozače da ukoliko izlaze i konzumiraju alkohol ne sjedaju za upravljač vozila već da jednostavno koriste taksi ili gradski prijevoz.

Nadam se kako će ova cijela nesmotrena i neugodna situacija ostati iza mene i kako ću i dalje biti čvrsta osovina Medveščakove momčadi do kraja sezone, a svakako se nadam i u budućnosti.

Zahvaljujem svima na razumijevanju i potpori koju su mi pružili u proteklih 48 sati, kao i na potpori koja mi je pružena tijekom cijele ove sezone!"

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2010. u 16:14
    svaka cast lix!mnogi bi se trebali ugledati na tebe!!! ZIG ZAG!!!
    Obrisan korisnik
  • jugoplastika26.02.2010. u 18:19
    gospodin gradonačelnik Zagreba bi mogao izvući neke pouke iz ovoga :)
    jugoplastika
  • Obrisan korisnik26.02.2010. u 18:13
    Bravo Kristan i bravo gospodo iz Medveščaka! :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2010. u 17:08
    Bravo Kristan!!!
    Obrisan korisnik
  • markabc26.02.2010. u 16:31
    jel si neko opće može zamislit kaj bi bilo da je recimo mandžukic ulovljen mrtav pijan od policije prije važne europske utakmice :)
    markabc