Košarka

Ukić i Giriček uzeli Kup

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.02.2010.
Ukić i Giriček uzeli Kup
Foto: Davor Sajko

Finalni turnir Kupa Turske igran je u Adani, a s njega trofej odnosi Fenerbahče Ülker. Momčad Fenerbahčea samostalno je posljednji Kup uzela još 1967. godine, a sada su u finalu svladali Mersin sa 72:68...

Iako je polufinalni dvoboj Fenerbahčea i Efes Pilsena proglašen finalom prije finala, košarkaši Mersina pružili su žestok otpor u završnom obračunu i Fenerbahče se morao pošteno oznojiti kako bi stigao do trofeja.

U zanimljivom susretu momčad iz Istanbula nikako se nije uspijevala potpuno odvojiti i ranije riješiti pitanje pobjednika, Mersin je konstantno prijetio, ali na kraju je ipak odlučila kvaliteta i dužina klupe turskog velikana.

U pobjedi 72:68 Roko Leni Ukić igrao je 24 minute i ubacio 11 poena (4/10) uz pet skokova, a po 11 poena dodali su i Lynn Greer, Tarence Kinsey i Emir Preldžić. Gordan Giriček za 24 minute je ubacio devet poena (3/6) uz dva skoka. Kod čvrstog Mersina po 18 poena ubacili su James Baron i Dominic James, a 14 poena i 12 skokova dodao je Inanc Koc.

Fenerbahče je tako stigao do prvog naslova osvajača Kupa nakon 1967. godine, ako ne računamo Ülkerove naslove iz razdoblja od 2003. do 2005. godine. Ülker i Fenerbahče su se spojili 2006. godine, no Ülkerova ostavština danas ipak pripada Trabzonsporu koji nastupa u drugoj turskoj ligi. S druge strane Mersin će još pričekati na prvi klupski trofej.

Turski kup, finale:
Fenerbahče Ülker - Mersin 72:68.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!