Zimski sportovi

Austrija: Sprema li se poslije kiše duga?

Antonija Pavlić • subota, 20.02.2010.
Austrija: Sprema li se poslije kiše duga?
Foto: EPA

Austrijska je alpska skijaška reprezentacija ponovno razočarala i nakon olimpijskog superveleslaloma predstoji joj jedino da se što prije okrene sljedećim disciplinama. Najbolji predstavnik "najskijaškije" zemlje svijeta bio je Benjamin Raich na 14. poziciji, a vodeći u Svjetskome kupu u ovoj disciplini aspolutno je podbacio na 21. mjestu....

Austrijsko razočaranje u prvoj alpskoj olimpijskoj disciplini na padinama Whistler Creeksidea slijedilo je i ogledavanje snaga u superveleslalomu. Direktor reprezentacije "najskijaškije" zemlje na svijetu Hans Pumm mogao je samo nemoćno slijegati ramenima i klimati glavom, prozborivši tek kako debakl kojeg Austrijanci proživljavaju tokom čitave ove sezone nije mogao doživjeti niti u najgorim snovima.

Najbolji je austrijski predstavnik u petak bio Benjamin Raich na 14. poziciji, a slijedili su ga Gregor Streitberger na 17., Mario Scheiber na 20. i Michael Walchhofer na 21. mjestu.

"Gorko razočaranje", promrmljao je Michael Walchhofer, koji je prije utrke slovio kao jedan od favorita, kao aktualni vodeći superveleslalomaš Svjetskoga kupa. "Crni dan", bile su riječi Marija Scheibera, dok je Raich dodao kako su "ovi rezultati strašni za cijelu ekipu".

Svi su pokušaji detaljnijih objašnjenja kraha bili uglavnom identični: "Pokušao sam sve, no ništa mi nije polazilo za rukom. Možda se moramo pomiriti s time da su ostali jednostavno bolji."

Međutim, u moru je negativnosti ipak iskočio podatak kako je Raich u Torinu prije četiri godine bio još lošiji u superveleslalomu (21.), te odustao u kombinaciji, a potom eksplodirao i osvojio zlata u obje tehničke discipline. "Trenutačno mi u tome nimalo ne pomaže činjenica da mi je raspoloženje na veoma niskim granama", komentirao je.

"Ne mogu biti zadovoljan samo zato što sam najbolji Austrijanac. Ostvareno je 14. mjesto jednostavno loše. Sada moram početi od početka, imam dobru prigodu za to. U svakoj ću utrci dati sve od sebe, inače ne mogu do dobrog rezultata."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani20.02.2010. u 17:45
    stvarno su loši... ali neki njihovi skijaši (Walchofer) uvijek podbace na velikom natjecanju. Ako u slalomu ne osvoje medalju onda su stvarno katastrofa.
    Bogomdani