Nogomet

I Wales testira Hrvatsku

Borna Rupnik • petak, 19.02.2010.
I Wales testira Hrvatsku
Foto: Davor Sajko

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će 23. svibnja prijateljski susret s izabranom vrstom Walesa i tako nastaviti svoje pripreme za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine...

Izabranike Slavena Bilića 3. ožujka u Bruxellesu čeka okršaj s Belgijom, dok 19. svibnja gostuju u Klagenfurtu kod Austrije. Hrvatski nogometni savez u petak je potvrdio i trećeg protivnika - četiri dana poslije susreta s Austrijancima Hrvatska će odmjeriti snage s najboljim nogometašima Walesa. Mjesto odigravanja zasad nije definirano.

Hrvatska i Wales susreli su se samo jednom: 21. kolovoza 2002. godine u Varaždinu je u prijateljskoj utakmici bilo 1:1, a jedini pogodak za naše nogometaše postigao je Mladen Petrić u 79. minuti utakmice.

Ugovor o utakmici bit će potpisan u ponedjeljak, a novi bi ispit mogao uslijediti samo tri dana poslije dvoboja s Walesom. Naime, Savez pregovara o prijateljskom turniru u Litvi na kojem bi sudjelovale još reprezentacije Bjelorusije, Azerbajdžana i domaćina. Utakmice s tim selekcijama trebale bi poslužiti Biliću kao uvertira u kvalifikacijske obračune s Latvijom i Gruzijom, našim suparnicima u skupini F.

Otvorena je i opcija samo jednog susreta 26. svibnja, a u igri je jedna od baltičkih zemalja, potvrdio je glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, koji nije želio otkriti više pojedinosti. Pretpostavlja se da se radi o Estoniji, a najavljivani susret sa Slovačkom definitivno je otpao u tom terminu.

Pažnja stručnog reprezentativnog stožera poslije puta u Bruxelles bit će usmjerena na Atenu, gdje će se 7. ožujka dogovarati termini kvalifikacijskih utakmica za europsku smotru u Poljskoj i Ukrajini. "Nadam se da ćemo se tamo uspjeti dogovoriti. Svi želimo izbjeći mogućnost da nam UEFA složi raspored. A naš će marketing morati uložiti mnogo truda kako bi posjeta na utakmicama naše reprezentacije, čak i onima protiv Latvije, Gruzije ili Malte, bila na razini onih prošlih", rekao je Srebrić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.02.2010. u 22:41
    Kako sad dobivmo jake protivnike za prijateljske utakmice....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2010. u 19:04
    Neka igraju van Zagreba pa će posjeta biti na zadovoljajućem nivou. Onda Srebrić neće morat plakati.
    Obrisan korisnik